Road trip 2015 – Bamberg ja Innsbruck

IMG_0662

Chalon-sur-Saône, luvassa myöhemmin

En ole blogia kirjoittanut tämän vuoden puolella eikä sitä ole tarkoitus jatkossakaan tehdä. Kävi kuitenki niin, että säiden ollessa menneenä lauantaina pitkästä aikaa hieman heikommat päädyin selailemaan viime vuoden road trippimme kuvia ja kuinka ollakaan sain inspiraation pukkaista nämä muistot tähän muutoin pölyä keräävään blogiin.

Vaikka tämä nostalginen fiilistely on muutoin harmitonta hauskaa, niin hieman menee mieli apeaksi siitä ajatuksesta, että tänä kesänä jää reissu tekemättä. D’oh, onneksi kesä 2017 siintää aina hamassa tulevaisuudessa. Sitä odotellessa, laitetaan prosessoiden mennyt kesä.

Bamberg, tuo savuoluen tyyssija ja Unescon maailmanperintökohde

Kuten aina, pääasiallisina kohteinamme olivat Keski-Euroopan viini alueet. Kuten aina, niiden tavoittaminen autolla vaatii muutamia välipysähdyksiä. Enter Bamberg.

60 kilometriä Nürnbergistä pohjoiseen sijaitseva kaupunki tunnetaan palvikinkulta tuoksuvasta ja maistuvasta oluestaan. Se on kuitenkin myös Unescon maailmanperintökohde, eli keskivertoa paremmin säilynyt kaunis vanha kaupunki. Paikallinen arkkitehtuuri tarjosikin lupausten mukaista silmänruokaa ja olut maistui, joten odotuksemme täyttyivät tällä pikavisiitillä moitteettomasti.

IMG_0037

Fässla on yksi kaupungin seitsemästä panimosta ja tarjosi meille koruttoman, mutta toimivan yösijan. Sisäpihan kohtuullisen siivoton biergarten myi laadukasta kaljaa halvalla, mutta kärpästen suuri määrä piti huolen, että emme jääneet toisille.

IMG_0038 IMG_0046IMG_0057

Kaupungin kuuluisin nähtävyys on kaikkien tunteman Aecht Schlenkerlan panimoravintola. Joka tänne halajaa, tehköön pöytävarauksen.

IMG_0056

Kuten kaikissa keski-eurooppalaisissa kaupungeissa, myös täällä on kirkko nähnyt sopivaksi rakennuttaa suomalaisesta vinkkelistä melko mahtipontisen majan. Myös sijainti muun kaupungin yläpuolella tekee vaikutuksen.

IMG_0060

I did not.

IMG_0048 IMG_0050 IMG_0058 IMG_0063 IMG_0064

Jokiranta/kanaali on milteinpä Bambergin idyllisintä antia.

Innsbruck

Olisimme Bambergista voineet rykäistä suoraan Pohjois-Italian Trentoon, mutta sen verran paljon hyvää olimme kuulleet matkan varrella sijaitsevasta Innsbruckistä, että parin yön mittainen visiitti tuntui kohtuulliselta. Jälkikäteen voi allekirjoittaa hehkutukset; tämä kompakti kaupunki on varsin viihtyisä paikka hyvin down-to-earth-hengessä ja vuorien läsnäolo on aina hieno lisä.

IMG_0257IMG_0114 IMG_0107 IMG_0091

Vuonna 1500 valmistunut kultainen katto on jonkinasteinen juttu Innsbruckissa. Objekti on ehdottomasti hyvä käydä tsekkaamassa ja sen jälkeen kadota jonnekin kauas.

IMG_0118

Päädyimme ensimmäisenä iltana nykytrendien mukaiseen Die Wilderin -ravintolaan. Päädyimme samaan ravintolaan myös seuraavana iltana, koska diggasimme meiningistä aika kovasti. Paikan erikoisuuksiin lukeutuu raaka-aineiden alkuperän visuaalinen dokumentointi seinillä.

IMG_0119

Valittavana oli useita pientuottajapunaviinejä laseittain. Arpoessani valintaani päätti tarjoilijaneiti helpottaa valintaani tuomalla maistiaiset JOKAISESTA alkuperäislajikkeista tuotetusta vaihtoehdosta. Tehtyäni valistuneeni päätökseni maistiaisia ei suinkaan viety pois, vaan jätettiin pöytäämme ja toivotettiin terveydeksi. Vastaavaa tuskin on tapahtumassa ihan heti Suomessa, joskin Gallows Birdin henkilökunta on kyllä aina mielellään jakanut maistiaisia…

IMG_0264 IMG_0120

Vahva suositus jotain muuta kuin perinneruokaa Innsbruckissa etsivälle. Toisena iltana saimme jopa ilmaiset lasilliset paikallista hedelmäviinaa!

IMG_0184

Seuraavana päivänä oli heti aamusta ohjelmassa Innsbruckin ykkösaktiviteetti: ulkoilu raikkaassa vuoristoilmassa. Joka lomalla täytyy käydä eläintarhassa ja Alpenzoo tarjosi siihen täällä hyvän tilaisuuden.

IMG_0213IMG_0214 Eläinten jälkeen matka jatkui ylöspäin, ensin kävellen ja sitten Nordkettenbahnenilla. Näkymät olivat varsin mojovat…

IMG_0229

…kunnes eivät enää olleet. Sumusta huolimatta tai sen takia ylhäällä oli erittäin seesteinen fiilis. Gondolihissin kovasta hinnasta huolimatta tänne kannatti tulla.

IMG_0222IMG_0238IMG_0246

Toisin kuin yleensä vastaavissa, sijaitsee Innsbruckin parhailla (kirkkaalla säällä) näköalapaikoilla myös hyvä ravintola, nimeltään Seegrube. Schloss Gobelsburgin Riesling Urgestein säesti aika näppärästi tähä puhtoista ja raikasta kala-annosta.

IMG_0255

Olin varsin tehokas ja poistuin Innsbruckista jopa kahdessa viinikaupassa shoppailleena. Ketjumaisuudestaan huolimatta on kaupungin laidalla ostariympäristössä sijaitseva Wein & Co erittäin pätevä paikka haalia itävaltalaisia viinejä. Toinen moinen on hieman keskeisemmällä paikalla sijaitseva Gottardi, joka tarjoaa hieman vähemmän ketjumaisen kokemuksen spontaaneine maistatuksineen.

IMG_0253

Säät eivät juuri suosineet, mutta siltikin Innsbruckista jäi hyvä maku suuhun ja kaupunkia voi helposti suositella muille näillä seuduilla kruisiville.

Next up: Trento!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s