2012 Domaine Weinbach Riesling Cuvée Théo

2012 Domaine Weinbach Riesling Cuvée ThéoMainostaessani bloggaajakollegalle uusimpia Riesling-hankintoja tokaisi tämä innostukseni kyseistä lajiketta kohtaan olevan täysin ehtymätöntä laatua. Rupesinpa siinä sitten palauttelemaan mieliin viimeisintä maistamaani todella hyvää risukkaa, mutta hyvin pian tajusin tehtävän olevan mahdoton. Nieriäfileen odottaessa paistamista keittiön pöydällä en joutunut pitkään miettimään seuraavaa liikettäni.

Tämän biodynaamisen tarharieslingin tuoksu omaa kaksi varsin erilaista puolta. Toisaalta se on täynnä omenan ja carambolan väritteistä kypsää hedelmää sekä kiveä; toisaalta se on huomattavan petrolinen, mausteinen ja yrttinen. Eri puolet nivoutuvat kuitenkin hyvin yhteen ja kokonaisuus on ainutlaatuinen, selkeäpiirteinen ja aivan älyttömän mielenkiintoinen. Tätä tuoksua on todella vaikea ohittaa pikaisesti.

Rutikuiva maku on erittäin kypsä ja konsentroitunut, mutta sen sisälle kätkeytyy teräksisen voimakas happorakenne. Voimaa, otetta ja presenssiä löytyy aivan rodittomasti, nyt ei ole todellakaan kyse mistään hillitystä, introvertistä valkoviinistä. Kompleksinen makumaailma on kypsän hedelmäisyyden ohella huomattavan mausteinen ja mineraalinen. Erittäin korkea hapokkuus tuntuu ennen kaikkea jälkimaussa, joka on hyvin keskittynyt ja tiukka, varsinkin viinin hengitettyä tovin jo lasissa. Samalla sekä tuoksussa että suutuntumassa on sellaista ilmavuutta, että viinin voisi helposti uskoa kypsyneen neutraalissa tammessa. Se vaikuttaakin hieman Bourgognen valkkareita fanittavien risukkalta, mutta ei mitenkään negatiivisessa mielessä.

Varsin harvinaisella tavalla rypäleiden kypsyys ja viinin mausteisuus ei aiheuta lainkaan konflikteja simppelinkään kalaruuan kanssa nautittuna. Kaiken kaikkiaan Cuvée Théo on vaikuttava, karismaattinen valkkari, jota juodessa ei hintalapusta tarvi kauheasti stressata.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s