2013 Gérard Boulay Sancerre Chavignol

2013 Gérard Boulay Sancerre ChavignolOkei, totuuden hetki.

Myönnän pitäväni tänä päivänä todella paljon Sauvignon blancista, kunhan se tulee Sancerresta ja on mahdollisimman askeettiseen, puhtaaseen tyyliin tuotettu. Tämä Gérard Boulayn perus-Sancerre on yksi parhaita maistamiani pitkään aikaan.

Vihertävä, hailakka neste tuo nenään loputtoman kirjon kaikkia mahdollisia positiivisia SB-aromeja, mutta todella herkällä ja tyylikkäällä tavalla. Karviaista, greippiä, piikiveä, kalkkikiveä, savua, merituulta ja jotain kukkaista on tarjolla ilman, että mikään dominoi tai tulee edes liiaksi esille.

Suutuntumaltaan viini on järisyttävän keskittynyt ja intensiivinen. Teräksinen hapokkuus tuntuu pureutuvan syvälle kiilteeseen, ikeniin ja poskiin. Kirpeää karviaista on löydettävissä, mutta loppupeleissä meininki on niin äärimineraalista kuin vain suinkin mahdollista. Tekstuuri on paradoksaalisesti samaan aikaan eteerinen ja lähes kivuliaan tiukka. Suuta voimakkaasti kostuttava jälkimaku tuntuu jatkuvan aina siihen asti, kunnes lasi jo nousee pöydästä uudelleen. Jokainen suullinen tuntuu yhtä vaikuttavalta, mutta silti lasi tyhjenee ruokapöydässä huolestuttavaa vauhtia.

Kaapissani on runsaasti viinejä, joista tiedän pitäväni, mutta joille on vaikeaa löytää hyvää käyttötilannetta. Kalaa pyrimme syömään vähintään kerran viikossa, joten tuntuu silkalta idiotismilta, etten ole ostanut tämänkaltaisia viinejä useammin. Niin täydellisesti komppasi Boulayn Sancerre nieriää kera tilli-voisula-pottujen, että lupaan tehdä asiaan muutoksen.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s