2011 Ridge Lytton Springs

2011 Ridge Lytton SpringsKoska tämä keskiviikkoiltainen Sonoma Valleyn jykeväleuka oli mallia puolikas, saa tämä postauskin olla normaalia lyhyempi. Parin Geyservillen ja ehkä pikkiriikkisen vähemmässä määrin yhden Estate Cabernet’n jäljiltä odotukset olivat korkealla viileän vuosikerran Lytton Springsille, mutta alfauros lunasti ne kirkuvin värein, koostaan huolimatta.

Tykitys alkaa ensimmäisellä sekunnilla, nokkaan noustessa huumaavan intensiivistä kypsää, superkirkasta tummaa hedelmää, josta oma nekkuni poimii mustaherukkaa ja kirsikkaa. Hedelmäisyyden leimaavassa tuoksussa on myös kiva maanläheinen, hieman pölyinen alavire ja jopa pohjoisen Rhônen viineistä tuttu oliivimainen vivahde. Etiketistä tietämätön avokki arvaili tuoksun perusteella lasissa olevan toscanalaista tavaraa, mikä on omissa kirjoissani melkoinen kunnianosoitus jenkkiviinille!

Hedelmävetoisuus jatkuu massiivisen mehukkaassa, erittäin eloisassa maussa, joka vain hetkeksi onnistuu piilottamaan huomattavat, mutta silkkiset, kalifornialaisen bodybuilderin voimalla tarraavat tanniinit, jotka sitten johtavat kuivaan, hieman bitteriseen ja mausteiseen jälkimakuun. Zinfandel-voittoiseksi blendiksi tällä viinillä on todella kiitettävä hapokkuus, joka tuo makuun kivaa kirpeyttä ja ryhtiä. Aromien kirkkaudessa maku ei pääse ihan tuoksun tasolle, hieman on lakritsisuutta havaittavissa, mutta lähelläkään ylikypsää ei käydä.

Etenkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on yli 14 prosentin punkku ja – noh, Zinfandel-blendi – on Lytton Springs 2011 aivan käsittämättömän juotava ja helposti lähestyttävä, tarjoten ainakin näin puolikkaassa koossa jo nyt loistavan kumppanin naudan entrecôtelle. Varoituksen sana on annettava tarjoilulämpötilasta, sillä huoneenlämmön lähestyessä alkaa tuoksussa tuntua itselleni epämiellyttävää kookoksista tammea ja fokus kärsii hiukan. Muutoin kyseessä on selkeä voittaja, jonka uskoisi miellyttävän itseänikin vannoutuneempia eurofiilejä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s