2010 P. Dubreuil-Fontaine Père & Fils Savigny-lès-Beaune 1er Cru Les Vergelesses

2010 P. Dubreuil-Fontaine Père & Fils Savigny-lès-Beaune 1er Cru Les VergelessesViime kesänä hankittu puolikas laatikko Bourgognen viinejä on tähän asti saanut levätä vaakatasossa. Viime lauantaina kuitenkin tuli kuin puskista tarve kokea autenttisen Pinot Noir’n hurma ja se oli sitten menoa. Puolivalistuneesti valikoin pöytään pulloista vähäisimmän, joskin Dubreuil-Fontainella vieraillessa ongelmana oli lähinnä valita niin monista hyvistä vaihtoehdoista, että puolivillaisia ostoksia ei tarvinnut tehdä.

Dubreuil-Fontainen kevyt ote viininteossa on havaittavissa jo silmillä, niin ohut on kauniin punaisen viinin väri lasissa. Tuoksu sen sijaan syöksyy sieraimiin voimilla, hurmaten etualalla makean kirsikan ja mansikan väritteisellä hedelmällä sekä ruusun terälehdillä, taustalla hennoilla tallimaisilla ja sienimäisillä vivahteilla. Todella hienovarainen aromimaailma tarjoaa tyylikkäästi ja selkeästi kaikkea sitä, mitä nuorelta kohtuuhintaiselta Pinot’lta vain tohtii odottaa.

Suussa viini on kevyt ja silkkinen, omaten kuitenkin samalla todella vaikuttavan presenssin. Kevyt maku paradoksaalisesti pursuaa mitä kirkkainta kypsää, kirsikkaista punaista hedelmää, vahvistettuna mitä hienovaraisimmalla vivahteella kuivaa tammea. Sopusuhtaisia tanniineja löytyy runsaasti, mutta ne ovat kypsintä ja hienojakoisinta mahdollista sorttia, antaen kevyelle viinille leveyttä ja tekstuuria. Kokonaisuutena viini on uljaan tasapainoinen ja puhdaspiirteinen – kaikesta turhasta riisuttu – Pinot Noir’n ilmentymä joka vaatii juojansa sataprosenttisen huomion. Ainoastaan jälkimaku kaipaisi kentius hiukan lisää täytettä, mutta muutoin viiniä ei yksinkertaisesti sovi moittiminen – tämä on juuri sitä itseään, jota olin toivonutkin saavani.

Samassa yhteydessä nauttimamme karitsan sisäfilee omasi hieman liian voimakkaan yrttisyyden, jättäen viinin alleen, mutta sen sijaan Taleggio-juusto osoittautui täydelliseksi kumppaniksi. Ruuasta kuitenkin viis, näin hienoa keveyden ja salaperäisen voimakkaan intensiteetin omaavaa viiniä litkii pohtien ongelmitta sellaisenaan.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s