Viinibloggaajien picnic

20140625_233239Sää oli otollinen keskiviikkona joukolle maamme viinibloggaajia kokoontua Kalevankadun viinikellariin maistelemaan viinejä sivistyneissä ja hillityissä tunnelmissa. Viinejä arvioitiin ammattimaisen systemaattisesti ja kukaan ei pahoittanut mieltään.

Seremonia lähti käyntiin omalla pullollani – Pierre Peters Champagne Extra Brut – jonka olen blogissa jo noteerannut, joten oma lasini tyhjentyi melko pitkälti aivoton aperitiivi -hengessä. Sen sijaan haluan nostaa esille itselleni erikoisuutensa takia mieleenpainuvimmat viinit, vaikka osasta onkin jo kirjoitettu muiden paikallaolijoiden toimesta. Muut osanottajat eivät olleet pääosin valinneet mukaansa klassisia eurooppalaisia valkokaulusviinejä, joten maiden ja rypälelajikkeiden arvailu oli melkoista hakuammuntaa.

Aphros Ten

Aphros Ten

Blanc de Blancs -blogin Annan tuoma Aphros Ten on jotain muuta kuin mikään aiemmin maistama Vinho Verde. Tuoksussa oli niin selkeää petrolia, että olin saman tien leimaamassa viiniä rieslingiksi. Suutuntuma oli kuitenkin sen verran leveä ja ilmava, että ensimmäinen arvaus osoittautui hyvin todennäköisesti vääräksi varsinkin, kun tuojansa mainitsi viinin olevan omalta epämukavuusalueeltaan. Viini maistui sen verran piikiviseltä sekä hedelmältään niin neutraalilta, että olisin joka tapauksessa ollut valmis laittamaan pääni pantiksi, että kyseessä on jostain päin Ranskaa tuleva, villihiivoilla duunattu laatuviini. Mestarillisesti valittu piilopullo, jota saatan hyvinkin hankkia jossain vaiheessa kotikäyttöön.

José Maria da Fonseca Pasmados

José Maria da Fonseca Pasmados

Olisi karkeaa totuuden vääristelyä sanoa vain tämän viinin olleen osanottajien arvauksien ulottumattomissa, yksi arvauksista tosin osui oikeaan maahan, mutta joka tapauksessa tämä tuntuvan hapettuneesti valmistettu ja jonkin verran tammea imenyt valkkari oli illan suurin outolintu. Ei sillä, että hapettumatontakaan portugalilaista Viosinhon, Arinton ja Viognier’n blendiä olisi välttämättä ollut helppo naulata sokkona, mutta itselläni ainoat mielikuvat liittyivät Aostassa maistettuun (ja tuotettuun), niin ikään tarkoituksellisen hapettuneeseen Vin de Glace- eli jääviiniin, eli kujalla oltiin ja pahasti. Womenmenwinen Tonin tuomaa pulloa on valmistettu 6400 pullon erä, eli todennäköisesti ei tule ihan heti uudelleen vastaan.

Domaine des Jumeaux La Sang de l'Yon

Domaine des Jumeaux La Sang de l’Yon

Jos tämän viinin kohdalta löytyi jo arvauksia, ei mahdollisuuksia oikeaan osumiseen taaskaan juuri ollut. Nyökkäilin Rypäleistä viis! -Migen sikäli järkeville, tuoksusta johdetuille Rhônen Syrah -arvuutteluille, ajautuen samalla itse heti alkumetreillä täysin hakoteille. Pullon tuoneen ”Copatinton” vinkattua viinin olevan tuotettu myös Bordeaux’ssa viljeltävästä lajikkeesta, mutta tulevan eri alueelta, unohtuivat Syrah-arvaukset ja herran blogia lukeneena sain sentään heitettyä ilmoille arvauksen Loiren laaksosta, mitä tosin tuki huomattavasti tuntuva vihreys viinin herukkaisessa hedelmässä. Negrette-lajiketta sentään ei olisi einarikaan arvannut, mistä ei voi olla kovin pahoillaan, kyseessä kun ei ole millään tapaa kaupallisesti merkittävä lajike. Taas kerran loistava piilopullo ja taidanpa pitää silmät auki elokuisella Loiren visiitilläni, sillä omaleimainen, ei kovin hedelmävetoinen makuprofiili oli kovasti mieleeni.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s