Jussin juissit

20140621_211256Hyytävistä keleistä huolimatta juhannusta tuli vietettyä mukavissa merkeissä hyvän  ruuan ja perushyvän juoman parissa. Omassa mielessäni juhannus ja syvällinen viinifiistely eivät oikein istu yhteen, mikä ei tosin tarkoita, että olisin silti hanaviineihin tarttumassa.

Codorníu Cava Selección Raventós Brut

Codorníu Cava Selección Raventós Brut

Codorníu Seleccion Raventós on ollut jo tovin jonkinlainen luottobudjettiskumppa, joka toimii niin sellaisenaan kuin kevyen sapuskankin kanssa. Tämänkertainen pullote tuntui ehkä hiukan aiempaa makeammalta, mutta hyvin se silti maistui veden äärellä tissuteltuna. Kohtuulliset hapot ja lievä karvaus toimivat omaan suuhun varsin hyvin.

20140620_195718

Deep Roots Riesling trocken

Alkon valikoimasta löytyy jonkin verran kohtuuhintaisia, kohtuullisen kelvollisia rieslingejä, joista yksi on tämä kolmen saksalaisen tuottajan kollaboraatio. Liikutaan selkeästi kivisemmässä päässä risukoita, joskin odotetun kirpeän sitrushedelmän lisäksi tästä löytyi myös kukkaista vibaa. En muista aistineeni viinin makeutta aiemmin näin selkeästi, mutta lopetus on onneksi varsin kuiva. Tykkään, tämä menee kivasti jopa ilman ruokaa.

2008 Castello Banfi Sant' Antimo Cum Laude

2008 Castello Banfi Sant’ Antimo Cum Laude

Joukon jokerina toimi huimat kolme vuotta kaapissani maannut ”toscanalainen”. Maku vahvisti hyvin viiniin kohdistetut odotukset eli kyseessä on melko sieluton viini, joka lähinnä kiusoittelee muutamilla alueelle tyypillisillä vivahteilla. Varmasti toiminut hyvänä todistusaineistona taannoisessa väittelyssä niille, jotka eivät halunneet ranskalaisia lajikkeita sotkettavan brunelloihin. Kulauteltavaa anonyymiä tavaraa grilliruuan kanssa, mutta preferoin olutta ja sitähän onneksi löytyi.

20140621_175008Lautaselta löytyi em. yhteydessä sen sijaan jotain jumalallista. Siskot kokkaa -blogista lainatulla reseptillä syntyi seksikkäitä, hedonistisia kebakoita, joiden herkullisuutta ei voinut vastustaa yksikään juhlaväkeläinen. Historia on osoittanut, että pekoniin käärimällä/hautaamalla saadaan jopa kasvikset maistumaan hyviltä, mutta vielä paremman lopputuloksen tuo toki lihan kääriminen pekoniin. Tästä tulee ehdottomasti uusi luottosettini, jota saatan jossain vaiheessa alkaa väittämään itse keksimäkseni.

Advertisements

2 thoughts on “Jussin juissit

  1. Minusta osa reseptin tenhosta tulee nimenomaan siitä, että se on alunperin kotoisin eräältä mummoikään ehtineeltä leidiltä jonka kesäkoti on Hauholla. Todellista aikamme perinneruokakulttuuria. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s