2012 Wagner-Stempel Siefersheimer Riesling Vom Porphyr

2012 Wagner-Stempel Siefersheimer Riesling Vom Porphyr TrockenFML!

Sen lisäksi, että en flunssan ja kuumeen takia saanut kahtena edellisenä päivänä juuri minkäänlaista nautintoa tältä viiniltä, en nyt samasta syystä pääse Taste of Helsinkiin herkuttelemaan. Ei ole lainkaan reilua, mutta flunssa on tuplasti pahempi asia viinillisien ja gastronomisien nautintojen ystävälle kuin muille.

Sen verran aromaattinen, ilmaisukykyinen viini on kuitenkin nyt kyseessä, että sen analysoiminen ei ole lainkaan haastavaa. Tämä mukailee odotuksia, sillä Wagner-Stempelin weissburgunder on yksi parhaita versioita lajikkeesta Alkossa ikinä, mikä ei sinänsä vielä kerro kauheasti. Alsacen parhaat tuottajat saavat tuotettua Pinot Blancista hyvinkin laadukkaita viinejä, mutta keskiverto tapaus on ikävä kyllä alueesta riippumatta todella tylsä ja mitäänsanomaton.

Hieman vihertävällä, hailakankeltaisella viinillä on huomattavasti ulkonäköä säväyttävämpi tuoksu, joka tekee statementin aromiensa kirkkaudella, kirpeydellä sekä runsaudella. Sitruunan ja greipin aromit ovat selkeiten framilla, viileän kivisyyden, mehiläisvahan ja kukkaisten vivahteiden rikastaessa tuoksua. Freesin miellyttävä nokka tarjoilee ajan kuluessa myös ruohoisia ja savuisia vivahteita.

Maun puolesta viini tiivistyy kahteen adjektiiviin: intensiivinen ja tiukka. Suutuntuma on tiivis ja paksu, mutta täysin vapaa rasvasta, mikä tuntuu todella hyvänä fokuksena. Primääristä ja hillittyä makua dominoivat rapsakka sitruunaisuus ja kalkkisuus, yleisfiiliksen ollessa kuivuuden takia hiukan ankarahko. Leveyttä ja runsautta löytyy Rheinhessenin viineille tyypilliseen tapaan, mutta jälkimaussa hapot leikkaavat kivasti ja vetävät meiningin entistäkin kivisemmäksi ja kirpeäksi, jolloin joku voisi toimia lisää hedelmää (tosin itse pärjään ilmankin).

Melko kiva viini, joskin hieman hermostuneen oloinen ja selkeästikin kuuluu tällä hetkellä vain ja ainoastaan ruuan  parissa nautittavaksi. Ihan hyvää laatua hintaansa nähden ja uskoisin potentiaaliakin olevan jonkin verran, joten mielikuva Wagner-Stempelistä luotettavana tuottajana vain vahvistuu tämän risukan myötä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s