2010 Friedrich Becker Becker Family Pinot Noir

20140304_154849Alkon valikoimaan on viime vuosina tipahdellut tasaisen epätasaisesti saksalaisia pinot noireja eli spätburgundereita. Jostain syystä vaistoni sanoi, että en tulisi rakastumaan tähän viiniin, mutta sarvipää olkapäällä yllytti ja etiketti vetosi kuvalla ketusta, joka tuo mieleen koiramme.

Voimakas tummanpunainen väri ohenee reunoilta reippaasti ja on kautta linjan erittäin läpinäkyvä. Tuoksu tuskin tulee voittamaan palkintoja moniulotteisuudellaan, mutta se sisältää runsaasti kirpsakkaa ja kirkasta punaista hedelmää, joka tuo mieleen kirsikan ja karpalon sekoituksen. Suolaisen kuivasta aromimaailmasta löytyy myös hiukan kakkaa ja siinä on kiva kivinen fiilis. Oikein mainio nokka!

Paletilla vinkku edustaa aika kevyttä osastoa, mutta se on melkoisen mehukas ja ryhdikäs. Kypsää, mutta kirpeää punaista hedelmää on riittämiin kenen tahansa tarpeisiin. Maku on periaatteessa freesi ja miellyttävä, mutta muuttuu jostain syystä loppua kohti mennessä huomattavan bitteriseksi ja kielellä karheaksi. Hedelmä, joka viinin ollessa viileä on tuntunut puhtaalta ja raikkaalta, menettää lämpötilan vähänkin noustessa molemmissa meriiteissä ja alkaa muuttua keinotekoisen karamellimaiseksi.

Sinänsä hyviä piirteitä omaava viini ei toimi kokonaisuutena. En osaa varmasti sanoa, onko 13,5 % -alkoholitilavuus varsinainen ongelma, mutta toisin kuin Mechessä nautittu saman tuottajan Spätburgunder ”B” ei tämä viini onnistu tavoittamaan Pinot Noir’n syvintä olemusta, saati olemaan hyvä, tasapainoinen viini jostain muista lähtökohdista tarkasteltuna. Jotenkin tuntuu, että sen eri palaset eivät ole keskenään yhteensopivia. Harmi, tuoksu sai minut jo hetkeksi innostumaan.

Advertisements

6 thoughts on “2010 Friedrich Becker Becker Family Pinot Noir

  1. kakkaa nokassa, joka on susta mainio ja vielä innostuit siitä – mmkayyy… mut hieno homma, että skaffasit tän. taidan itse kyllä skipata tän perusteella. en oo niin kakka-miehii.

  2. Halusin antaa vinkulle uuden mahdollisuuden testaamalla vuorokauden pullohengittelyiden jälkeen viileenä ja tosi viileenä, chorizopizzan kanssa ja ilman. Ei toimi. Mutta ainakin vinkku antoi maailmalle nokkakakan!

  3. Enpä kyllä nokkakakkaa tässä huomannut (kiitos tästä sanasta!). Puhdasta Pinottia vaan. Ja siitä minä tykkään. Harvinaista Alkon ostamaksi viiniksi, mutta ajattelin, että tätähän voisi jopa ostaa uudestaan!

    • Tämä tuli kyllä aivan puskista. Erimoiset mielipiteet ja näkökannat ovat tietysti aina jees, mutta pistää kyllä miettimään, josko oma pulloni olisi tosiaan ollut jollain tapaa epäkurantti. En kuitenkaan tuossa Beckerin aiemmassa maistamassani viinissä (”B”) ollut ihastunut niinkään sen tammeen, vaan nimenomaan siihen, mitä sen alta löytyi. Tässä pullossa oli tosiaan jälkimaun bitterisyys sitä luokkaa, että lähes puolet viinistä päätyi viemäriin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s