2011 Georges Dubœuf Juliénas Château des Poupets

2011 Georges Dubœuf Juliénas Château des PoupetsOi ilon päivää, Alkoon on saapunut uusi Cru Beaujolais!

Olkoonkin, että se on alueen kaupallisen jättilaisen Georges Dubœufin tuotantoa jonkin suurella rakkaudella autenttisia viinejä työstävän maanviljelijän sijaan, mutta en silti nähnyt passaamista vaihtoehtona. Tätä edeltänyt saman tuottajan Chiroubles oli sitä paitsi ihan kelpo pikku viini ja ajoitus oli nyt niin täydellinen, keskiviikkoillan ollessa käsillä.

EDIT: Taisin hutkia ennen tutkimista, sillä Dubœuf vaikuttaisi vain myyvän tätä viiniä, joka itse asiassa on pienen perheomisteisen tilan tuotantoa. Viinitilan lisäksi Jorcinin perhe pyörittää erittäin sympaattisen oloista, kahden huoneen kokoista B&B-bisnestä. Tilan nettisivut onnistuvat jopa luomaan melkoisen idyllisen kuvan tilan toiminnasta.

Varoituksen sana: tämä Beaujolais’n kyläviini hajoaa täysin käsiin huoneenlämpöisenä, ollen lähes juomakelvoton sotku. Viilennys on siis pakollista, mikäli päässä ei viiraa.

Viinillä on lasissa yllättävän (kauhistuttavan) tumma ja tiivis olemus. Tummat sävyt jatkuvat huomattavan suolaisessa ja hiukan vähemmässä määrin mausteisessa tuoksussa, joka muistuttaa selkeästi toiselta puolen Lyonia tulevia viinejä. Hyvin selkeä oliivimainen vehreä aromi yhdessä lihafondimaisten ja mineraalisten vivahteiden kanssa ei heikennä tätä vibaa lainkaan. Melko yllättävää, että hedelmäisyys pelaa niin pientä roolia tässä kohtaa.

Suutuntumaltaan viini on yllättävän -suhteellisesti puhuen toki – tiivis ja runsas sekä hyvin mehukas. Makumaailma on tuoksua mukaillen kovinkin kuiva, vihreä ja suolainen, ja myös sen osalta hedelmäaromit ovat jossain kaukana taka-alalla, joskin kyllähän sieltä hakemalla löytää varsin selkeää, rapsakkaa kirsikanväritteistä hedelmää. Hyvät hapot antavat viinille moitteettoman ryhdin, tanniineja on varsin vähän. Näinkin kuivaksi ja rustiikkiseksi viini on hyvinkin raikas ja jälkimaku on jopa aperitiivimaisen suuta kostuttava.

Lähinnä hiilihappokäymis-bojoja sekä burgundimaisen rotevia morgoneja ja moulin-à-venteja harrastaneena en tätä viiniä laittaisi kumpaankaan lokeroon. Se on kyllä ensimmäisten tapaan kepeä ja rakenteeltaan mutkaton, mutta makumaailma jää kauas niiden ultrapuhtaasta ja -kirkkaasta hedelmästä. Maanläheinen, vihertävä ja rapisevan kuiva maku on tosiaan jotain, mitä ei Dubœufilta olisi osannut odottaa, ja sinänsä erittäin positiivinen yllätys. Kaikkien aikojen suosikki-bojostani ei ole kysymys, mutta yllättävän luonteikas tulokas Alkon valikoimassa tämä ehdottomasti on.

Advertisements

6 thoughts on “2011 Georges Dubœuf Juliénas Château des Poupets

  1. Jes! Hyvä kuulla, tämä on ollut kiinnostuslistallani siitä asti, kun näkyi saapuvissa tuotteissa. Kannattaa siis käydä nappaamassa testiin tässä joku päivä!

  2. Otto: Omaan rauhalliseen tahtiin tullaan perässä juu, tosin saattaa olla mun Bordeaux-viinit juotavissa jo siinä vaiheessa, kun tämä blogi pääsee tuhanteen postaukseensa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s