2007 Karthäuserhof Eitelsbacher Karthäuserhofberg Riesling Auslese

2007 Karthäuserhof Eitelsbacher Karthäuserhofberg Riesling Auslese

Palkintojenjaon aika: tässä on kaikkien aikojen ärsyttävin etiketti noin niin kuin dokumentointia ajatellen. Siitäkin huolimatta pitää kunnioittaa talon päätöstä erottua kilpailijoista ripustamalla etiketti pelkästään pullon kaulan ympärille.

Karthäuserhof on yksi kuvitteellisen Mosel-ämpärilistani nimiä ja antanut odottaa itseään jo kauan. Siinä missä suurin osa samaisen listan tiloista sijaitsee joko Mittelmoselissa tai Saarissa, pitää Karthäuserhof majaa Ruwerissa, Eitelsbachin kylän läheisyydessä. Tilan kaikki rypäleet kasvavat 19 hehtaarin suuruisella – kokonaisuudessaan tilan omistamalla –  Karthäuserhofbergin pläntillä, joka ennen muinoin oli tapana jaotella viideksi omaksi tarhakseen. Tuotanto ei ole sertifioitua, mutta kemikaaleja käytetään ainoastaan äärimmäisissä tilanteissa

2001 KEKRAlla on hyvin syvä väri ja viini on täynnä pieniä kuplia. Tuoksu on intensiivinen ja vaikuttava, tarjoten hunajan ja botrytiksen väritteistä ananasta, limeä, vaaleaa kukkaa sekä savua.

Paletilla viini on makea, kypsä ja konsentroitunut, lähes pureskeltavissa määrin, muttei kuitenkaan raskas tai imelä. Sinänsä hyvät hapot eivät kykene täysin vaivattomasti leikkaamaan läpi viinin, mutta tekevät kuitenkin lopetuksesta miellyttävän kirpeän. Yleisfiilis viinillä on herkullinen ja eloisa, mutta energiataso jää kuitenkin kauas vaikkapa Dönnhoffin ja Heymann-Löwensteinin vastaavista ja rakenteellisesti viini tuntuu joutuvan hiukan taistelemaan runsaan konsentraation kanssa. Makuprofiili tarjoaa paljolti hedonistista hedelmää ja jopa marjaa, mutta mineraaliset ja kiviset piirteet jäävät selkeästi taka-alalle.

Vaikka puolikas pullo hupeneekin helposti niin sellaisenaan kuin Peltola Blue -sinihomejuustonkin kera, jään väkisin miettimään onko viini vain huonossa vaiheessa vai eikö sillä ole ollutkaan sellaista teräksistä hapokkuutta ja räjähtävän energistä, kirpeää hedelmää, joita olen tottunut Moselin huipputalojen viineiltä odottamaan? Varmasti vauvanrasva karisee ja makeudentunne hiipuu ajan myötä, mutta en ole aivan varma, minne asti hapot tulevat kestämään. Vaikka viini ei missään nimessä ole lähelläkään huonoa, on pettymykseni hienoinen, mutta tulen varmasti antamaan Karthäuserhofille uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s