Nordic Lounge by Tukholma.fi @ Matkamessut

20140116_135930

VisitSweden oli kutsunut bloggaajia vierailemaan ständilleen tänään alkaneilla Matkamessuilla. Jostain ihme syystä myös minulle lähetettiin kutsu, johon toki vastasin myöntävästi kiittäen, joskin ihmetellen. Tarkempi tapahtumapaikka oli ständille yhteistyössä IKEAn kanssa kyhätty Nordic Lounge by Tukholma.fi -baari, josta sattumoisin löytyi (ja löytyy vielä huomenna klo 10-14) myös Bassoradion DJ-nurkkaus.

20140116_130347

20140116_133454

Baaria varten oli hankittu paikalle Ruotsista viini- ja ruoka-alan vaikuttaja Jens Dolk (http://www.dolkmatochvin.se), joka oli varta vasten suunnitellut tarjolle puhtaasti ruotsalaisia raaka-aineita hyväksi käyttävät viisi drinkkiä. Itse drinkkien lisäksi Dolkilla oli hetki aikaa henkilökohtaisesti esitellä niissä käytettyjä juomia, jotka olivat Mackmyran viskejä lukuunottamatta itselleni täysin uusia tuttavuuksia ja todella mielenkiintoisia sellaisia.

Brännland Iscider

Umeån seudulla tuotettu jääsiideri oli Dolkille erityinen ylpeydenaihe – ja ihan hyvästä syystä. Jääsiideri ei sinänsä ole aivan uusi juttu, muistan juoneeni Groteskissa ranskalaista versiota, mutta erittäin hyvä jälkiruokaviinimäinen nektari on tämä Brännlandin tuote. Useimpiin kotimaisiin tilatuotteisiin pettyneenä toivon, että joku alkaisi Suomessakin valmistaa moista, ellei jo valmista.

Hernö Gin

Tätä erittäin pienen tuotannon (307 plo) giniä en maistanut sellaisenaan, mutta se oli pohjana Norrlands Lemonad -drinkissä, josta diggailin ihan täysillä. Tuote on täysin harrastepohjalta luotu, mutta menestys Lontoon The Gin Masters -tapahtumassa on saanut aikaan sen verran suuren kiinnostuksen maailmalla, että kaupallisen tuotannon alkaminen saattaa olla lähellä.

20140116_132231

Ihan joka päivä ei ruotsalainen Absintti kävele vastaan, mutta tänään tuli sekin koettua. Millään mittarilla kattavaa absinttikokemusta en omaa, mutta pieni maistiainen toi suuhun varsin puhtaan ja hyvän lakritsinmaun. Melkoista kuriositeettitavaraa!

20140116_134733

Mackmyran viskit ovat sentään Suomessakin jo tunnettuja. Laadukasta tavaraa kaikki tyynni, maistuu ainakin kaltaiselleni sunnuntaiharrastajalle.

Lyhyt visiittini Nordic Loungessa oli varsin viihtyisä, tästä kiitokset VisitSwedenille. Matkamessuille menijöiden kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa nämä eksoottiset ruotsalaiset juomat sekä niistä valmistetut drinkit; ainakin Norrlands Lemonad on huippukamaa happamien Gin-drinksujen ystäville.

Advertisements

One thought on “Nordic Lounge by Tukholma.fi @ Matkamessut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s