2008 Produttori del Barbaresco Barbaresco

2008 Produttori del Barbaresco Barbaresco

Pelkäsin syyllistyväni vauvan tappamiseen, kun vetäisin tämän putelin ulos viinikaapista. Onhan kyseessä sentään kyseisen nebbiolon viimeisin julkaisu. Tunnin ilmaamisen jälkeen pelot osoittautuivat kuitenkin turhiksi.

Tuoksu on klassisinta Nebbioloa: tervaa, ruusun terälehtiä, kuivaa punaista hedelmää ja kuivattuja yrttejä. Miellyttävä, puhdas ja ehdottoman korrekti, mutta ei varsinaisesti pääse kovinkaan lähelle tajunnan räjäyttämistä.

Maku on aluksi yllättävänkin samettinen, kunnes mittavat tanniinit vyöryvät esiin ja nappaavat paletin suvereenisti otteeseensa. Hedelmää ne eivät kuitenkaan missään nimessä kokonaan jyrää pois, jälkimaku vain on melkoisen kuiva ja hieman karhea. Nebbiolo ei ole tunnettu hapokkuudestaan, mutta tällä viinillä pysyy hyvä ryhti alusta loppuun. Makumaailma pursuaa ihanteellisen kypsää ja kirkasta kirsikkaa, tyypilliseen tapaan hillitympien puisten, sienimäisten ja kukkaisten vivahteiden kera. Lopussa on vielä varsin vänkää kivistä mineraalisuutta.

Produttorin ’08 on yllättävänkin helposti lähestyttävä – jopa miellyttävä kulauteltava – ilman varsinaista ”tanniinimuuria”. Iso viini se ei ole, oikeastaan vain selkeästi voimakkaammalla rakenteella varustettu versio saman talon Langhe Nebbiolosta. Positiivisena yllätyksenä 14,5 % alkoholi on täysin piilossa. Ei tämä mikään järin karismaattinen viini ole, mutta toisaalta vaikea siitä on vikojakaan löytää, eli sikäli varsin hyvä ostos hintaansa nähden, varsinkin kun odotettavissa voi olla vain positiivista kehitystä.

Advertisements

2 thoughts on “2008 Produttori del Barbaresco Barbaresco

  1. Ja mitä kehitykseen tulee niin se on pelkkää juhlaa – viime vuonna join 1983 ja 1986 vinetot ja ei voi valittaa. Vaikka monessa paikassa povataan max. 15v ikää niin kyllä sen voi helposti tuplata.

    • Epäilemättä! Tosin viinin helppous pistää taas kerran miettimään, ovatko nuo monien kehumat 70- ja 80-lukujen tuotokset olleet samasta muotista viiden vuoden iässä kuin tämä. Toisaalta loppupeleissä viinin potentiaalin arvioimiselle ei liene parempaa apuvälinettä kuin aiempien vuosikertojen kehityskaari.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s