Moët & Chandon Champagne Brut Imperial Rosé

Moët & Chandon Champagne Brut Imperial Rosé

Kuinka v***sti tästä skeidasta pyydetäänkään Alkossa?

Avokin sanat, eivät minun. Ja kyseessä ei edes ole kovin ahkerasti kiroileva henkilö. En kuitenkaan ole kovin eri mieltä tästä lahjaviinistä.

Hyvin tummanpunainen neste tuoksuu kypsiltä, hiukan keinotekoiselta vaikuttavilta punaisen hedelmän aromeilta, kuten kirsikalta ja mansikalta. Hiukan paahteisuutta löytyy myös, mutta lienee hyvä alleviivata, että minkäänlaisesta monesti samppanjoista löytyvästä houkuttelevasta paahtoleipäaromista ei ole kyse. Tuoksu ei varsinaisesti kannusta kohottamaan lasia kohti monttua.

Kohtalaisen miellyttävä kuohu on napakan kermainen, mutta katoaa melko nopeasti. Ikävä kyllä vaahdon alta ei jää paljoakaan viiniä maisteltavaksi. Viini kerää niin puhdaspiirteisyyden kuin syvyydenkin osalta hyvin vähän pisteitä. Löydettävissä on ohut kerros vähän tympeänmakuista punaista hedelmää sekä sitruksisia vivahteita, mutta tämän kerroksen alla viini tuntuu tyhjältä ja epäpuhtaalta, jopa lähes epämiellyttävältä. Tätä ei juo ilokseen niin ruuan kanssa kuin sellaisenaankaan.

Muistelin tämän ”viinin” olevan paljon parempi ja ajatellessani siitä pyydettävää 50 euron hintaa koen oloni melkein pahoinvoivaksi. Tämä on ihan yhtä kauheaa moskaa kuin joskus blogissa noteerattu Jeanmairen rosé, mikä on jo paljon sanottu. Koska en halua tehdä tästä mitään viljelijäsamppiksien ja ylikaupallisen moskan välistä vastakkainasettelua, totean esimerkiksi Charles Heidsieckin ja Bollingerin versioiden olevan valovuosia parempia tuotteita, jopa loisto-ostoksia tähän verrattuna. Toivottavasti tämä pullote perustuu erityisen huonoon vuosikertaan ja kyseessä on vain notkahdus muuten kelvollisen viinin laadussa.

IMG_5600

Jottei postaus sisältäisi pelkkää ylitsevuotavaa negatiivisuutta, haluan promota tätä albalaista tonnikalatomaattisalsaa. Aivan tajuttoman hyvää tuoreen maalaisleivän päällä ja mitä mainiointa tavaraa jonkun hyvän kuohujuoman kanssa nautittavaksi.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s