Road trip 2013 – Kohti Bellagiota

2012 Van Volxem Saar Riesling

Olin jo duunaamassa kirjoitusta eilen korkatusta kuivasta moselilaisesta, kunnes tajusin kirjoittavani täysin samaa tekstiä, mitä aina kirjoitan kuivista moselilaisista. Liian aggressiiviset hapot, liian ärjy lopetus, lievä alkoholin poltetta muistuttava tunne. Päätin kuitenkin, että pusken viinistä lyhyen maininnan tähän ensimmäiseen kulunutta kesälomaa koskevaan postaukseen.

Ankaruudestaan huolimatta tämä tapaus rullasi siedettävästi kuhan ja röstiperunoiden kera ja seuraavana päivänä oli jo astetta kivuttomampi happojen hellitettyä ja suutuntuman kerättyä hiukan runsautta. Silti en tätä toisenkaan päivän versiota välttämättä haluaisi juoda lasillista enempää, mikäli ruokaa ei ole tarjolla. Ei kamala viini, mutta ei tässä todellakaan alueen vahvuuksien mukaan pelata. Pointsit sentään siitä, että pullo oli suljettu oikealla korkilla.

IMG_4323

Ja sitten asiaan eli kesälomaan. Ensimmäinen päivä kului taas Ruotsin ja Tanskan läpi ajaen, päätyen taaskin Fehmarnin saarelle Saksaan. Ylläoleva kuva kertoo kaiken tarpeellisen ja mielenkiintoisen tästä päivästä. Rutiinillahan tässä jo painetaan menemään.

Schmalkalden

Varsinaisena ensimmäisenä kohteenamme olisi Bellagion kaupunki/kylä Italian Como-järvellä, mutta ennen sitä oli luvassa välietapit täysin summanmutikassa keskivaiheilta Saksaa valitussa Schmalkaldenin kaupungissa sekä Itävallan Bregenzissä Bodenseen rannalla. Tämä kuva taasen kertoo melkeinpä kaiken visiitistämme Schmalkaldeniin. Lähes kuollut kaupunki, jossa ainoat merkit elämästä olivat muutamat kaduilla tissuttelevat opiskelijat sekä kaksi auki ollutta ravintolaa. Noh, kaupungin sijainti oli reittimme kannalta käytännöllinen ja asumus puoli-ilmainen, eli ei muistella pahalla.

IMG_4343

Vaikka Como-järvi olikin ensimmäinen varsinainen kohteemme, halusin silti ehdottomasti viettää päivän myös Bodenseellä. Ensisijainen toive oli Saksan puolella sijaitseva Lindaun saarikaupunki, mutta 200 €+ -hotelliyöpyminen ei tuntunut järkevältä sijoitukselta; säästetyllä satasellahan saisi ainakin kaksi pulloa viiniä! Siispä teimme vain lyhyen visiitin tähän kauniiseen kaupungiin – tai sen keskustaan – ennen saapumistamme Bregenziin.

IMG_4346

IMG_4348

IMG_4349

Lindau – tai sen pienehkö saaren kattava keskusta – oli jo ihan eri maailmasta verrattuna Schmalkaldeniin (d’oh!). Täynnä putiikkeja, ravintoloita ja tietysti turisteja. Koska en lomalla jaksa juurikaan innostua kiertelemään kaupoissa saati luovimaan turistimassojen seassa, tuli nopeasti todettua, että lyhyt visiitti kaupungiin on epäilemättä aivan riittävä.

IMG_4351

Pääsimme hetkellisesti turistimassoja pakoon kahvilaan, jolla oli erityinen ominaispiirre: kaikki esineet ja astiat pöytiä ja tuoleja myöten oli kaupan.

IMG_4350

Minulle kuitenkin riitti passelisti tämä kaikessa yksinkertaisuudessaan äärimmäisen herkullinen flammkuchen.

IMG_4353

IMG_4359

IMG_4361

IMG_4362

Lindaun visuaalisesti parasta antia on varmaankin sen veneranta, josta tosin tänä sumuisena päivänä oli heikohko näkyvyys järvelle. Rantabulevardin viihtyisyyttä hiukan heikensivät lukuisat pahasti pöhöttyneet ökyturistit sekä muutamat epämääräisemmät laitapuolen kulkijat.

IMG_4371

Poistuttuamme Lindausta ajoimme jotain kilometrejä rantaviivaa pitkin, kunnes saavuimme Itävallan puolelle Bregenziin. Bregenz on jo kaupunkimaisempi paikka suurine ostareineen, mutta meillä oli lähinnä yksi mielenkiinnon kohde: nousu gondolihissillä kilometrin korkeuteen Pfänder-vuorelle. Selvisi, että hissi lähtee vain muutaman korttelin päästä hotelliltamme, joten puolen tunnin sisään saapumisesta olimme jo matkalla ylös. Äärimmäisen tehokasta lomailua.

IMG_4374

IMG_4381

IMG_4383

Komeiden maisemien lisäksi ylhäältä löytyi eläinpuisto. Hillitsen itseni ja rajoitan eläinkuvien määrän kolmeen.

IMG_4394

IMG_4402

IMG_4416

Ah yeah, lageria kilometrin korkeudessa. Tason lasku on havaittavissa siirryttäessä Saksasta Itävallan puolelle, mutta kyllä tätä mieluummin juo kuin Karjalaa.

IMG_4419

Nappasin marketista pienen pullon tahmeaa valkkaria aperitiivikäyttöön. Ei ollut kovin exquisit, happoja uupui, mutta siedettävää kuitenkin.

IMG_4424

Bregenzin jälkeen oli siis kohteena Bellagio ja matka vei Sveitsin läpi. Halvan maan maine ei ole tuulesta temmattu: moottoritien käytöstä veloitettiin vain noin 33 euroa.

IMG_4432

IMG_4441

IMG_4443

IMG_4451

IMG_4455

Sinänsä hassua, että ajokokemus oli niin vaikuttava, että tietulli tuntui jopa hintansa arvoiselta. Maisemat olivat henkeäsalpaavan kauniita, tiet hyvässä kunnossa ja liikennettä maltillisesti. Nautin täysin siemauksin joka kilometristä.

IMG_4458

Como-järven rantaviivaa mukailevasta ajorupeamasta ei ole todisteita näytettäväksi. Sanottakoon, etten ole ikinä pelännyt niin paljon ratissa kuin Bellagiota kohti ajaessa. Hermojen kiristelyä naurettavan ahtailla ja todella ruuhkaisilla kylä- ja mäenrinnepätkillä kesti melko tarkkaan puoli tuntia, joka tietysti tuntui monta kertaa pidemmältä ajalta, mutta ihme ja kumma auto selvisi kolhuitta. Hotellille saavuttuamme automatka unohtui kuitenkin nopeasti upean näköalan ja täydellisen Aperol spritzin äärellä. Lisää Bellagiosta seuraavassa postauksessa.

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s