2010 Von Hövel Scharzhofberg Riesling Kabinett

2010 Von Hövel Scharzhofberg Riesling Kabinett

Mastercardini itki monen viiniostoksen yhteydessä loman aikana, mutta risukkalaatikollisen lunastus Bernkastel-Kuesin Rieslinghausissa ei ollut yksi näistä kerroista. Ei epäilystäkään, Mosel-Saar-Ruwer tarjoaa tällä hetkellä maailman parasta vastinetta rahalle. Tämä siis, mikäli pieni näennäinen makeus viinissä ei häiritse.

Erityisesti tämän vinkun kohdalla tekniset tiedot voisi heittää roskakoriin, mikäli niitä nyt alunperin olisi tarjolla, sillä vuosikerralle ja Saarin alueen viineille tyypillisesti intensiteettiä ja runkoa on siinä määrin, että mistään makeudesta ei juuri ole tarpeen puhua. Oletettavasti jäännössokeri huitelee sielä reilun 60 gramman seuduilla, mutta pelkästään maun perusteella voisi veikata murto-osaa tästä.

Lasissa viini on täynnä pieniä kuplia. Kirpeä tuoksu on upean avoin ja raikas, ja pulloillaan mineraalisia ja kivisiä aromeja. Kypsänkirpeää omenaa ja limeä löytyy myös, mutta ennen kaikkea tuoksu muistuttaa pullotettua kalkkimaaperää.

Suussa viini on mehukas ja todella voimakkaan hapokas. Hedelmää ei taaskaan puutu, viini ei ole ohut mistään kohtaa, mutta etualalla maku on niin ikään pelkkää kiveä ja mineraalivettä. Erityisesti lopetus on rutikuiva, muttei lainkaan aggressiivinen. Tasapaino on hieno ja kokonaisuus hurjan herkullinen. Viini toimii upeasti sellaisenaan, mutta yllättäen huuhtoo alas kantarellirisottoa niin kuin kyseessä olisi mukamas joku klassikkoyhdistelmä.

Moselin viineistä löytää joskus näissä matalammissakin predikaattiluokissa jalohomeista tai ylikypsää, trooppista hedelmää, mutta von Hövel ei moiseen sorru. Tämä Scharzhofberg Kabinett on juurikin sitä, mitä tämän luokituksen viiniltä toivoo ja 11.90 € -hinnalla loisto-ostos. Mutta niinhän nämä tuppaa aina olemaan.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s