2009 Böheim Blaufränkisch Stix Reserve

2009 Böheim Blaufränkisch Stix Reserve

 

Pitkästä aikaa tuli korkattua itävaltalaista punkkua. Yleistettynä näiden viinien vahvuuksiin on luettava se, että ne eivät ole yleensä kovinkaan raskaita ja sikäli toimivat hyvin kesäkaudellakin. Tämä pullo on hankittu wieniläisestä Vinoe-viiniputiikista (35 Piaristengasse), putiikin omistajan suosituksesta.

Itävallan punkut ovat aikaisemmin synnyttäneet mielleyhtymiä Rhônen ja Bourgognen alueiden viineihin. Böheimin Blaufränkisch ei tee poikkeusta, sillä sen hieno suolan, lihan ja kiven sävyttämä tuoksu tuo vahvasti mieleen pohjoisen Rhônen Syrah-viinit. Intensiivisestä ja syvästä aromimaailmasta löytyy tummaa kirsikkaa, karpaloa, santelipuuta sekä tuhkaa.

Maun osalta viini keskitäyteläinen ja täynnä mehukasta tummaa hedelmää. Miellyttävä makuprofiili ei ole järin vivahteikas, tarjoillen lähinnä tummaa kirsikkaa, lakritsaa ja hyvin voimakasta mausteisuutta, ellei jopa pippurisuutta. Toivottua korkeaa hapokkuutta ei viinistä löydy, mutta napakkaa, kypsää tanniinia on kyllä tarjolla.

Kokonaisuus kärsii paljon pahimmasta viastaan: pippurin jälkimaku on todella ärhäkkä, kadottaen hedelmän pahemman kerran. Ruuan kanssa nautittuna jälkimaku ei kumma kyllä juurikaan häiritse ja pihvin ja maalaisranskalaisten kumppanina viini toimii erittäin hyvin. Vioistaankin huolimatta Böheimin Blaufränkischissa on sellaista tietynlaista eloisuutta ja raikkautta, jota Itävallan punkuista usein löytää silloin, kun niitä ei ole uitettu liiassa tammessa. 15 euron hinnalla on kuitenkin lukuisia parempia ostoksia tarjolla tässä kategoriassa.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s