Charles Heidsieck Champagne Brut Rosé Réserve

Charles Heidsieck Champagne Brut Rosé Réserve

 

Bongasin hiljattain blogipostauksen, jossa hehkutettiin sienirisoton ja rosé-samppanjan komboa. Setti vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että päätin testata sen pikimmiten. Kyseisen postauksen juomana toimi vaatimattomasti 2002 Dom Pérignon Rosé, jota omasta kaapista ei juuri tällä erää (eh eh) sattunut löytymään, joten oli tyytyminen halvempaan pinkkiin kuplajuomaan. Isoille taloille tuttuun tapaan tästä samppanjasta ei tunnu olevan juuri mitään tietoa tarjolla. Jossain kuitenkin mainittiin blendin sisältävän tasamäärät kaikkia kolmea Champagnen päärypälelajiketta sekä 5 % Bouzyn punkkua. Näillä mennään tällä kertaa.

Lohenpunainen viini näyttää houkuttelevalta lasissa, taidanpa haistaa!

Yksi nuuhkaisu ja olen myytyä miestä. Lukuisien makujen, sävyjen ja ulottuvuuksien kirjo sisältää mansikkaa, mineraaleja, leivontamausteita, nougat’ta ja paahtoleipää, sekä hienoisia yrttisiä vivahteita. Tyylikkääseen, syvään ja moniulotteiseen aromimaailmaan meinaa hukkua, niin vangitseva on tämän vähäisen vuosikerrattoman samppanjan nokka.

Talon koko tuotannolle tyypilliseen tapaan myös tällä viinillä on runsas, kermainen mousse, joka kuitenkin on hyvin napakka ja pitkäkestoinen. Sen alta paljastuu hyvin kirkkaan, freesin punaisen hedelmän värjäämä makuprofiili. Päällimmäisinä makuina toimivat kypsä kirsikka, punaiset marjat sekä tyylikäs raikastava sitruksisuus, joiden lisäksi vivahteissa löytyy myös mineraaleja, hiivaa sekä jännä maanläheinen/sienimäinen komponentti. Monipuoliset aromit nivoutuvat hienosti yhdeksi särmikkääksi makukokonaisuudeksi, joka viipyy ja viipyy paletilla, kunnes on jo aika tarttua uudelleen lasiin.

Charles Heidsieckin Brut Réservestä poiketen tämän viinin kohdalla ei makeuden suhteen ole minkään sortin ”ongelmaa”. Mikäli sokeria onkin jossain määrin, on se täydellisesti integroitunut viiniin ja kaikki maut sointuvat täydellisen puhtaasti. Yleisfiilikseltään viini on kuiva, tasapainoinen ja ryhdikäs, sisältäen jopa pientä suolaisuutta. Risottoviininä Charles Heidsieck Rosé Réserve ei tosin ole parhaimmillaan – jykevämpi viini pelittäisi paremmin – mutta ei hätiä mitiä, sillä näin herkullista vinkkua naatiskelee ilomielin useamman lasillisen ihan sellaisenaan. Taasen talon tyylille uskollisesti se tarjoaa hienon sekoituksen kehittyneitä makuja, freesiä hedelmää ja ryhdikkäitä happoja. Reilun kolmenkympin hinta Ranskassa ei tosiaan ole paljoa pyydetty tästä makunautinnosta.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s