Diebolt-Vallois Champagne Cuvée Prestige Blanc de Blancs

Diebolt-Vallois Champagne Cuvée Prestige Blanc de Blancs

 

Sushia ja Grand Cru Blanc de Blancs-samppanjaa – keskiviikkoilta ei tästä juurikaan parane. Tähän kyseiseen viiniin on kerätty rypäleitä Chouillyn, Cramant’n sekä Le Mesnil sur Oger’n kylien alueilta. Sakkakypsytystä kesti kolmisen vuotta isoissa tammiastioissa.

Tuoksua dominoi alussa totaalisesti freesi vihreä omena, mutta nopeasti aromimaailma puhkeaa täyteen kukoistukseensa. Yleisfiilis on hyvin lähellä laatu-Chablis’ta, eli tarjolla on sitrushedelmää, pullataikinaa ja mineraalisia/suolaisia tuoksuja, mutta myös hellävarainen tamminen vivahde. Cellartrackerissa oli mainittu viinissä tuoksuvan ”miellyttävästi oksennus”, ja ymmärrän erittäin hyvin mitä tällä tarkoitetaan. Itse en välttämättä kuitenkaan käyttäisi tätä termiä näin hienostuneesta ja vangitsevasta tuoksusta. Tammisuus ei vie lainkaan muiden aromien puhtaudesta pois ja viiniä tuoksutellessa voi hyvinkin kuvitella olevansa meren äärellä jossain Ranskan kalkkikivirannoilla.

Mousse on erittäin tyylikäs ja pitkäkestoinen, paljastaen lopulta viinillisen, mutta melkoisen hienovaraisen ja herkän suutuntuman. Ohut viini ei ole kyseessä, tarjolla on runsain mitoin huippuluokan ”chardonnayhedelmää” sekä tyypillistä kalkkista mineraalisuutta. Minkäänlaista esim. nuoren Mesnil’n ärhäkkyyttä tällä vinkulla ei ole, vaan kypsää hedelmää tasapainottaa voimakas, mutta kuitenkin varsin lempeä hapokkuus. Avainsanoja tämän viinin kohdalla ovat fokus, eleganssi ja nautinto; dokabiliteetti on huolestuttavan korkea. Mahtava hienostunut blanc de blancs, jonka suuta kostuttavan kivinen jälkimaku pistää janoamaan seuraavaa siemausta. Täydellistä sushin kanssa – ja ilman.

 

IMG_3113

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s