2011 Patrick Piuze Chablis Terroir de Fyé

2011 Patrick Piuze Chablis Terroir de Fyé

 

Ensimmäinen maistamani Patrick Piuzen Chablis hurmasi siinä määrin, että olin innokas maistamaan lisää. Toisen pullotteen jälkeen olen yhä vakuuttuneempi talon viinien suhteen.

Freesi tuoksu tuo sieraimiin tuttuja ja turvallisia sitrushedelmän, märkien kivien ja merisuolan aromeja, mutta erityisen kiinnostavan tuoksusta tekevät selkeä savuisuus sekä hienoinen mustan pippurin aromi. Jopa ruuti tulee mieleen Terroir de Fyén omaleimaisesta tuoksusta.

Paletilla viini maistuu aluksi suhteellisen kypsältä hedelmän suhteen, ollen kuitenkin varsin linjakas ja ennen kaikkea hyvin puhdas. Makuprofiili mukailee tuoksua, painottuen kuitenkin huomattavasti enemmän klassisiin Chablis-aromeihin, sisältäen myös hentoa hiivaisuutta. Hapokkuus ei ole missään nimessä hc-tasoa, mutta ehdottoman riittävä antaakseen viinille hyvän ryhdin ja nosteen. Viipyilevä kivinen jälkimaku jättää jälkeensä erittäin freesin fiiliksen. Hillitty hedelmä on mukana alusta aina hamaan loppuun asti ja viinillä on moitteeton tasapaino.

Mikään järisyttävän vivahteikas tai syvällinen ei viinin tarjoama makukokemus ole, mutta tekstuurin ja rakenteen osalta on tarjolla juuri sitä, mitä kylä-Chablis’lta toivoo. Kyseessä on täten fantastisen hyvin tehty, nautinnollinen merenelävien kumppani, jota litkii kyllä mielellään ilman ruokaakin. Saattaapi olla, että kaappiin ilmestyy lähiaikoina lisää Piuzea.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s