2011 Schäfer-Fröhlich Bockenauer Riesling trocken Schiefergestein

2011 Schäfer-Fröhlich Bockenauer Schiefergestein Riesling Trocken

 

Schäfer-Fröhlich on taasen yksi kiinnostava saksalainen tuottaja, johon tutustumista olen odottanut. Etukäteisinnostus taloa kohtaan ei ollut ihan yhtä kovaa kuin Kellerin osalta, mutta lafkan viinit ovat keränneet joka tapauksessa todella kovaa arvostusta maailmalla ja tila on Decanterin mukaan yksi Saksan 20 parhaasta. En ole aivan perillä talon tuoteportolion hierarkiasta, mutta ihan bulkkitason kuiva riesling ei tämä Schiefergestein kuitenkaan paperilla ole. Eikä muuten käytännössäkään, sillä modernin etiketin takaa paljastuu varsin laadukas viini.

Tuoksu on todella nätti ja edustaa saksalaisen rieslingin kukkaisempaa osastoa. Herkkä omenaisuus, karambola, märkä kivi ja valkoiset kukat muodostavat yhdessä hyvin hienostuneen ja houkuttelevan aromimaailman.

Maku on aluksi niin ikään herkkä ja hiukan kireäkin, mutta aukeaa ja kerää runsautta ja intensiivisyyttä huomattavasti loppua kohti mennessä. Konsentraatiota on tarjolla varsin runsaasti, mutta sen alla on vaikuttavan teräksinen selkäranka, joka estää viiniä olemasta lainkaan raskas tai vetelä. Makuprofiili on erittäin suurelta osin tuoksun mukainen, mutta alusta loppuun makua leimaa voimakas, mutta tyylikäs kalkkisuus. Varsin kypsästä hedelmästä huolimatta maku on yllättävänkin suolainen. Jälkimaku on hyvin kuiva, hieman kirpeä ja tuo veden kielelle. Kokonaisuutena pitkäkestoinen maku on hyvin syvä, vivahteikas ja herkullisen tasapainoinen.

Konsentraatiota voisi olla hiukan vähemmänkin, mutta kyllä tässä litkitään todella kovan luokan kuivaa risukkaa. Lisää tämän tuottajan viinejä, bitte.

Advertisements

2 thoughts on “2011 Schäfer-Fröhlich Bockenauer Riesling trocken Schiefergestein

  1. Mulla lojuu kaapin pohjalla Schäfer-Fröhlich Bockenauer Felseneck Riesling Großes Gewächs vuosimallia 2010 odottelemassa parempia aikoja. Mielenkiintoinen tuottaja on tosiaan kyseessä ja odotan vesi kielellä.

    • Epäilemättä kovaa tavaraa! Ehdottomasti kannattaa kyllä tämän pullon perusteella myös hankkia näitä muita pullotteita aikaisemmin nautittavaksi mikäli tuota aikoo kypsytellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s