2011 Weingut Robert Weil Riesling Kabinett trocken

2011 Weingut Robert Weil Riesling Kabinett trocken

 

Robert Weil ei ole heikon tuottajan maineessa, mutta tämä pullo ei tuottanut suuria elämyksiä. Suurin osa tuli silti juotua ruuan kanssa, joten katastrofimaisen huonosta viinistä ei (ihan) ole kyse.

Hiukan vegetaalisesta tuoksusta irtoaa omenaa, mineraaleja sekä hiivaa. Aromit eivät ole kovin syviä eivätkä erityisen houkuttelevia, mutta ne ovat sinänsä korrekteja. Jotain sancerremaista tuntuu tuoksussa myös olevan.

Keskitäyteläisestä suutuntumasta löytyy kohtuullisesti happoja, mutta mitään saksalaisen tyypillistä alleviivaavaa tai teräksistä hapokkuutta ei ole tällä viinillä tarjota. Mausta löytyy hiukan raa’an puoleista omenaa, greippiä ja persikan kiveä, sekä jonkinmoista rypäleimäisyyttä. Melko simppeli maku päättyy tylsään, hiukan vegetaaliseen jälkimakuun. Rutikuiva viini ei ole lainkaan ankaranoloinen, vaikka konsentraatiota ei kauheasti olekaan. Kokonaisuus kärsii elottomuudesta; mitään kiinnostavaa tai innostavaa ei ole löydettävissä tästä pullosta.

Todella tylsästä maataloustuotteesta on tosiaan kyse, mutta kumma kyllä lohen kanssa näinkin ponnetonta viiniä juo jopa suhteellisen mielellään. Happoja riittää pilkkomaan rasvaa ja vastaavasti kalan maut peittävät viinin heikkouksia, eli yhteistyö pelaa.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s