Meche

 

Hyvää hehkutusta kerännyt, Stadin raflaskenen uudempaa osastoa edustava Meche tuli vihdoin testattua. Hehkutukset olivat kasvattaneet odotuksia, mutta poistuimme tyytyväisinä kaikki tyyni. Safkat olivat herkullisia, viinit hyvin hinnoiteltuja ja valittuja, ja palvelu pelasi sujuvasti. Kokemuksen tasolla paikka ei tarjonnut samaa kuin monet sellaiset ravintolat, joissa keittiön puolelta tehdään visiittejä pöytään kertomaan annoksista, mutta toisaalta juuri tällä erää ei sille olisi osaltamme ollut tilaustakaan.

Ravintolasali koostuu kahdesta tilasta, joista isompi vaikutti kiireisenä iltana erittäin äänekkäältä, mutta seurueeni veti onneksi tässä arvonnassa pidemmän korren ja illastimme intiimimmässä ja hiljaisemmassa pienemmässä tilassa. Annosten ja viinien ohella on mainittava, että Mechen leipä on yksi parhaimmista, mitä olen Suomen ravintoloissa maistanut. Kova, rapea kuori, sisältä pehmeä ja uunituoretta. Upeaa!

 

 

Kolmen ruokalajin yllätysmenumme starttasi käyntiin lohen (?) mädista, lohesta ja uppomunasta koostuva annos. Tai no, varsinainen startti oli 2007 Parés Baltà Cava Brut Blanca Cusine, joka oli lievine paahtoleipäaromeineen suhteellisen miellyttävä ja toki kertaluokkaa talon Alkossa myytävää perustuotetta vakuuttavampi kuplajuoma, joskaan ei maailman sähäkimmällä happorakenteella varustettu Cava. Alkuruoka sitä vastoin oli kolme hienon maun vielä hienompi yhteissumma. Lohen ja munan yhdistäminen ei ole tainnut tulla itselleni mieleenkään ennen, mutta kombo toimi komeasti.

 

 

Alkuruokaa säesti uuden kuuman Chablis-talon Samuel Billaud’n kyläviini vuodelta 2010. Kananmunapainotteiset ruuat eivät ole viinin suhteen helpoimmasta päästä, mutta tämän viinin suhteen ei ole millään tasolla valittamista. Maistuu juuri siltä, miltä perus-Chablis’n kuuluukin, eli se on hapokas, merellinen ja hillityn hedelmäinen. Haluan tutustua tähän tuottajaan tarkemmin.

 

 

Pääruokana oli ylikypsää vasikanposkea, kateenkorvaa ja lämmintä kreikkalaista salaattia. Huolimatta siitä, miltä kuva antaa ymmärtää, oli annos varsin runsas ja riittoisa. Ja vasikanposki oli pahuksen herkullista.

 

 

Pääruuan vinkun osalta tuli lähes heitettyä kolikkoa, mutta tällä kertaa tuli voitto kotiin. 2008 Friedrich Becker Spätburgunder ”B” on yksi parhaita maistamiani saksalaisia pinot noireja ja verraton kumppani tämänkaltaiselle annokselle. Tätä viiniä ei kenties sekoittaisi burgundiin, mutta eurooppalaiselta se maistuu silti ehdottomasti. Runsas viini pursuaa kypsää, todella kaunista punaista hedelmää, jota tammitus tukee hienosti. Silkkinen suutuntuma yhdistettynä freesiin lopetukseen takaa, että pullo tyhjenee nopeasti.

 

 

Jos muistini palvelee minua oikein, oli jälkiruuaksi tarjolla mantelisuklaakakkua ja ”Snickers-jäätelöä”. Mikä upean hedonistinen tekstuurien ja makujen sinfonia! Suklaasta tehdään paljon tylsiä, yllätyksettömiä jälkiruokia, mutta tämä annos, jossa kaikki osat täydentävät toisiaan, jäi mieleen pitkäksi aikaa. Olin lopuksi samanaikaisesti täynnä ja tyytyväinen annoksen kokoon, ja toisaalta pettynyt, että en saanut syödä siitä itseäni täysin överiin ähkyyn. Tämä annos yksin on jo loistava syy mennä Mecheen.

 

 

Jälkiruuan kumppaniksi valitsin vielä lasillisen 2011 Alois Kracher Zweigelt Beerenauslesea. Jälkikäteen ajateltuna jälkkäriviinille ei olisi ollut tarvetta, koska jälkiruoka-annos itsessään oli niin täydellinen, että sen nauttimista ei tohtinut häiritä millään ulkopuolisella tekijällä. Tämä harvinainen (?), makea punaviini ei ole 120 gramman jäännössokeristaan huolimatta kovinkaan tuhti pläjäys, vaan tohtisin jopa väittää sitä suhteellisen raikkaaksi ja kepeäksi. Mielenkiintoinen tapaus, joskin jäi täysin statistiksi jälkkärin rinnalla.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s