2010 St. Urbans-Hof Riesling Trocken

 

Kuivaa moselilaista vuodelta, jonka viinit tunnetaan ennen kaikkea järkyttävän kovista hapoista. Olenko menettänyt järkeni?

Ei suinkaan, mutta oli kovin vaikea olla tuottamatta lyypekkiläiselle yli 300-vuotiaalle Carl Tesdorpf-viiniputiikille lisämyyntiä, kun myyjä kassalla tyrkytti kuudella eurolla mukaan tätä jonkin sortin pyhimystä kuvaavan etiketin omaavaa pulloa. Kyllähän tällä hinnalla kaataa viinin jo hyvillä mielin vaikkapa ragùun, mikäli ihan skeidaksi osoittautuu.

Ragùlle ei kuitenkaan ollut tarvetta, koska tämä väriltään hailakka, paljon pieniä kuplia sisältävä viini osoittautui ihan juomakelpoiseksi.

Itse asiassa jopa huomasin diggailevani viinin heleän kukkaista tuoksua, josta irtoaa herkkiä omenan, greipin, voikukan ja persikankiven aromeja. Myös pientä keltainen tee-vibaa on havaittavissa.

Mitä tulee makuun, on viinillä reilu konsentraatio ja odotusten mukaiset todella kovat hapot, mutta ennen kaikkea sitä alleviivaa huomattava kalkkisuus. Hyvin kypsä maku on rutikuiva ja täysin vailla vauvarasvaa. Suoraan korkkaamisen jäljiltä viini on lähes kivuliaan hapokas, mutta tuntien kuluessa rauhoittuu onneksi merkittävästi. Kyllähän tämä maistuu erehdyttävästi 2010-vuoden rieslingiltä kahden vuoden iässä, mutta happoja pelkäämättömälle ei kyseessä kuitenkaan ole mitään liian extremeä. Maun loppuosa on totisesti melkoisen hapan, mutta samalla sen miellyttävän voimakas persikankivimäisyys vetoaa itseeni kovastikin.

Voimakkaista hapoista huolimatta kyseessä on melko herkkä viini, joka sopi aika passelisti siikafileen ja voisitruskastikkeen huuhtojaksi. Ei tässä tarvitse ylisanoihin sortua, mutta kuudella eurolla tarjolla on melkoisen tyylitelty ja tasapainoinen paketti

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s