2011 Balthasar Ress Schloss Reichartshausen Riesling Kabinett feinherb

 

Tämä pullo tuli korkattua kohtalon sanelemana. Toisin sanoen kyseessä oli yksi niistä edellisessä postauksessa mainitusta noin viidestä pullosta, jotka tippuivat jaloilleni viinikaapista. Muiden pullojen ollessa joko normi- tai samppanjakorkilla suljettuja petti tämän kierrekorkillisen pullon kapseli niin, että nestettä alkoi tulla ulos.

Mitä tästä voisi päätellä? Että kierrekorkki on kuin onkin ”oikeaa” korkkia huonompi suljentaratkaisu? En tiedä, kunhan esitän kysymyksiä.

Pullo on muuten hankittu talon tasting roomista 11 euron hintaan. Tekniset speksit ovat 9 % holia, 24 g/l jäännössokeria sekä 8 g/l happoja.

Vuorokausi episodin jälkeen korkattuna viinillä on melkoisen hailakka väri. Lattiaan iskeytymisestä ei varmaankaan enää ole kyse, mutta pientä kuplintaa on mielestäni havaittavissa.

Tuoksu on todella sähäkkä. Kirpeää sitrusta, kalkkista mineraalisuutta, aprikoosia ja hiivaa.

Viini maistuu aavistuksen makeahkolta, hieman pirskahtelevalta ja pahuksen raikkaalta. Makuprofiili on niin ikään sekoitus kaikkea herkullista ja freesiä: hapahkoa vihreää omppua, karambolaa, greippiä, chablismaista sitruunaa sekä viileää, kivistä mineraalisuutta. Maun loppuosassa hedelmä hellittää ja siinä korostuu persikan kivi ja entistä suolaisempi mineraalisuus. Ohut lopetus ei kuitenkaan missään nimessä ole, vaan samppanjamaisen puhdas ja tyylikäs.

Viini futasi halloumisalaatin kanssa mainiosti, mutta loppupeleissä kyseessä on mielestäni ennen kaikkea erittäin vahva aperitiiviosaston edustaja. Jäännössokeria on juuri riittävästi tekemään näin nuoresta ja hapokkaasta viinistä helposti lähestyttävän ja nautittavan. Suolainen mineraalisuus ja napakat hapot kuitenkin pyyhkivät suusta mahdollisten ruokajämien ohella kaiken makeudentunteen ja pistävät odottamaan jo seuraavaa kaatoa. Mahtavan tasapainoinen riesling, jota on todella hauska siemailla.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s