2010 Bassermann-Jordan Forster Musenhang Riesling Kabinett trocken

 

Aiemmin sanotusta poiketen iskenkin ennen Bernkastel-postausta kommentit edellisen illan ruokajuomasta. Kovan hikoilun tuloksena onnistuin mahduttamaan kaikki matkalta mukaan tarttuneet pullot kaappiin, mutta sen verran täynnä se nyt on, että on syytä alkaa korkkaamaan pulloja urakalla. Tokihan tuleville ostoksille pitää tehdä tilaa.

Vaikka viinialueilla tuli jonkin verran matkalla pyörittyä, ei pullojen ostaminen rajoittunut sinne. Paluumatkalla tuli shoppailua harrastettua myös Systembolagetissa (!) ja Viking linella, sekä tämän pullon tapauksessa Lyypekissä. Kiva kaupunki, mistä myöhemmin lisää.

Viinin nimeämisestä sen verran, että Kabinett sanaa ei jostain syystä ole laitettu etuetikettiin, mutta takana lukee selkeästi ”Deutsches Prädikatswein Kabinett”. Tosin eipä tuolla kai hirveasti väliä ole. Kura on kuraa ja nektari on nektaria nimestä riippumatta.

 

Vaikka 2011-vuosikerta on laajalti jo Saksassa myynnissä ei se tarkoita, että nämä edellisvuoden viinit olisivat mitenkään leppoisia tapauksia. Tässä kierrekorkilla suljetussa viinissä näitä pieniä kuplia löytyy ainakin melko järkyttävän suuri määrä. Hyvä ruuan kannalta, ei välttämättä hampaiden.

Tuoksu on äärimmäisen raikas ja runsaan aromaattinen sekoitus hapanta sitrushedelmää, vihreää omenaa sekä suolaista mineraalisuutta. Aavistus rikkiä löytyy myös, muttei häiritsevästi. Tuoksu on niin sitruunamaisen sähäkkä, että sen pohjalta voisi odottaa viinin olevan sitä kaikkein brutaalin hapokkainta, kivuliaan kuivaan osastoa. Rutikuiva ja hapokas se onkin, mutta tasapainoakin löytyy.

Maku on juuri siinä määrin tuore, raikas ja teräksinen, mitä kierrekorkkeja suosivat tuottajat usein peräänkuuluttavat. Nollarasvaprosentin omaava viini on kuitenkin myös täynnä kypsää vaaleaa hedelmää sekä viileää mineraalisuutta. Happojen tosiaan tuntee tanssivan kielellä ja ne jättävät hyvin rapsakan fiiliksen suuhun. Jälkimaussa maistuu miellyttävästi persikan kivi. Alkoholia on kohtuulliset 12 %, mikä ei kokonaisuudessa tunnu.

Tuloksena on hyvä aperitiivi ja satavarma merenelävien kumppani, mutta edelliseen noteeraamaani Pfalzin rieslingiin – vanhassa tammessa kypsynyt Bürklin-Wolf Gerümpel PC – verrattuna tämä teräksessä kypsynyt viini tuntuu vähän liian tiukalta ja steriililtä. Vertailukohta ei tietenkään ole millään tapaa reilu, nyt puhutaan eri hintaisista eri kategorioiden tuotteista, mutta preferenssini viinin kypsytysastian materiaalin ja pullon sulkemisratkaisun osalta ovat aika selkeät, mitä Rieslingiin tulee. Nevertheless, 12.30 € hintaan ostettuna olin etenkin ruokakäytössä äärimmäisen tyytyväinen tähän hankintaan.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s