2011 Willi Schaefer Graacher Himmelreich Riesling Kabinett

 

Matkakuumeen kasvaessa on tarpeen testata lisää saksalaisia. Pienenpieni Willi Schaefer lukeutuu Moselin parempiin tuottajiin ja on erityisesti ollut jenkkibloggaajien suosiossa jo jonkin aikaa. Kierrekorkilla suljettu geneerisempi Graacher Riesling tuotti jokin aika sitten pettymyksen: jälkikäyminen teki viinistä simaa. Lafkan prädikat-viinit ovat, luojan kiitos, kaikki korkkikorkilla suljettuja.

Viinillä on hailakan hopeinen väri.

Tuoksu on hillitty, mutta erittäin raikas: kypsää vihreää sitrushedelmää, valkoisia kukkia, märkiä kiviä sekä kiiwiä.

Suutuntumaltaan viini on erittäin helposti lähestyttävä, jopa makean hedelmäinen. Paletilla on runsaasti murskattua vihreää omenaa sekä limeä, ja lopussa maussa on miellyttävää kirpeyttä. Liian runsaiden kabinett-viinien aikana tämä tuntuu sokerin osalta aika rehelliseltä viiniltä, mutta ikävä kyllä hapokkuus ei ole lähelläkään vaikkapa hiljattain testatun Reinhold Haartin lasermaisen voimakasta tasoa. Kyllä tämä freesiltä maistuu ja dokabiliteettia löytyy, mutta vähän liian pehmeä sen suutuntuma omaan makuuni on. Saati avokin, joka totesin viinin maistuvan siideriltä. Omaan makuuni vinkku kuitenkin pelitti yllättävänkin hyvin ahvenfileiden kanssa, makeus ei häirinnyt lainkaan.

Harmillisesti viini tuntuu paljastavan kaikki korttinsa yhdellä kertaa, ulottuvuuksia tai vivahteita ei juuri pomppaa esiin. Puhdasta, hyvänmakuista hedelmää ja tasapainoa kyllä löytyy, ja ehdottomasti litkin tätä mielummin kuin montaa muuta viiniä, mutta erityisen kiinnostava vinkku tämä ei ole, erityisesti tuottajan maine huomioon ottaen. Sitä eleganssia, mistä Schaeferia usein kiitellään, ei tällä erä olee liiaksi tarjolla.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s