2009 Dr. Pauly-Bergweiler Ürziger Goldwingert Riesling Spätlese trocken

 

Kahden ensimmäisen, melko loistavan viinin jälkeen viimeisin nauttimani tuotos tältä tuottajalta oli pahasti liiallisen rikkisulfiitin riivaama, lähes juomakelvoton. Sanomattakin selvää, että mielenkiinto paria kaapissa jäljellä olevaa trockenia kohtaan ei ollut suuri. Kaapin sisällön kuuluu kuitenkin elää, joten vailla suuria odotuksia korkkasin tämän kaikeksi onneksi korkkikorkilla suljetun viinin.

Haalea limenvärinen neste on hyvin kirkasta lasissa.

Raikas tuoksu on melkoisen herkkä, tarjoten valkoista sitrushedelmää, runsaasti mineraalisuutta sekä hiivaisia aromeita. Ei rikkiä!

Suutuntuma on odotetusti runsaan hedelmäinen ja erittäin hapokas. Maku on suurimmaksi osaksi eloisa ja ilmava, joskin lopetus on hiukan lämmin ja tiukka, jääden silti kauas tyylilajinsa pahimmista esimerkeistä. Tarkasti tuoksua mukaileva maku on hyvin kuiva, mutta silti viini on tarpeeksi helposti lähestyttävissä ja miellyttävän puhdas. Kovasti muistuttaa Molitorin Zeltinger Sonnenuhr Spätlese trockenia, ollen kuitenkin astetta heikompi kokonaisuus.

Jossain määrin yksinkertaisesta ja kehittymättömästä makumaailmasta sekä epätasaisesta jälkimausta huolimatta viini on monin verroin edellistä katastrofia parempi esitys, kiitos hyvin pitkälti (uskoakseni) korkkiratkaisun. Toki samasta hedelmästä tehty ”perinteinen” Spätlese olisi varmasti nautinnolisesti tuotos, mutta kyllä tätä ihan mielellään litki halloumisalaatin kera. Todettakoon silti, että jatkossa pyrin haalimaan kuivat saksalaiset muilta alueilta kuin Moselista.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s