2010 Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Gerümpel Riesling PC

 

Ensimmäistä kertaa aikoihin Alko yllätti oikeasta kiinnostavalla saksalaisella uutuusviinillä. Kuivista rieslingeistä tunnettu Pfalz ei alueena aiheuta samanlaisia fiiliksiä kuin Mosel tai Rheingau, mutta biodynaamisia vinkkuja tuottava Bürklin-Wolf lukeutuu alueen ehdottomaan eliittiin. Tämän pullon kohdalla ostopäätös ei siis ollut vaikeimmasta päästä.

Vihertävän keltaisessa vinkussa on pieniä kuplia, tottahan toki.

Viini tuoksuu…kesältä! Kauniin hillittyä sitrushedelmää, Chablismaista mineraalisuutta, aprikoosia sekä vain aavistus palaneen sokerin vivahdetta. Äärimmäisen raikas ja puhdas tuoksu kaikenkaikkiaan.

Suutuntuma? Tekisi mieli todeta, että viini on upean eläväinen, tasapainoinen ja nautinnollinen, ja lopettaa siihen. Runsasta konsentraatiota kannattelee vaivatta teräksinen hapokkuus, ja yhdessä nämä palaset tuottavat äärimmäisen kulauteltavan viinin. Makuprofiilista löytyy sitrusta, persikan kiveä sekä runsaasti mineraalisuutta. Maku vihjaa viinin olevan tuotetun melkoisen kypsistä rypäleistä, mikä ei kuitenkaan tunnu minkäänlaisena raskautena tai tahmeutena. Viini on samalla aikaa voimakas, hedonistinen ja kiitos napakan rakenteen fokusoitunut. Erittäin tyylikäs, hiottu kokonaisuus.

Wachenheimer Gerümpel toimi mahtavasti paneroidun fisun kanssa, mutta on myös nautinto itsessään. Vanhassa tammessa käyneessä ja kypsyneessä rieslingissä on jotain erityistä, mikä on hankalasti kuvailtavissa. Paremman määritelmään puutteessa tyydyn toteamaan, että tämänkaltainen viini maistuu teollisen tuotteen sijasta elävältä. Pitkästä aikaa parasta uutta Alkossa.

Advertisements

6 thoughts on “2010 Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Gerümpel Riesling PC

  • Jep! Meillä jäi ainoastaan pieni tilkka juomatta, ei ollut ainakaan mennyt huonommaksi yön aikana. Viininjuojista kriittisin eli se kuuluisa parempi puolisko arvioi vinkun kiistatta hintansa arvoiseksi, mikä näkyi menekissä illallisella. Pitänee tehdä visiitti tämän lafkan maisteluhuoneeseen elokuussa.

  • Pfalzin laatuviinit eivät ole järisyttävän tuttuja, mutta Rebholz, Müller-Catoir ja von Buhl on ainakin noista sellaisia, mihin olis kiva jollain tasolla tutustua. En varmaankaan pyri varsinaisia tilavierailuja järkkäämään etukäteen hirveän montaa, koska matkan pointti on ennen kaikkea rento lomailu vailla liian tarkkaa aikataulutusta

   Tarkoitus on tosiaan laajamittaisesti seilata parin viikon ajan Saksan viinialueilla – Baden mukaanlukien – ja käväistä myös Alsacessa. Ja toki myös raahata mahdollisuuksien mukaan reilusti pulloja kotiin.

   Ootkos sattunut käymään alueella/alueilla? Kaikenlaiset vinkit on ehdottoman tervetulleita!

   • En valitettavasti koskaan käynyt – juonut kyllä 🙂 Ja toi lista oli ihan vaan sitä, mistä olen nauttinut paljon. Paitsi Mosbacher, jota en ole saanut maistaa paljoakaan, mikä on harmi, sillä se ehkä tuntui parhaalta tosta listasta.

 1. Selvä, täytyy pitää mielessä nuo. Ei sillä, ettei jo nyt olis aika pitkä lista kiinnostavia tuottajia mielessä, joiden viinejä on pakko päästä maistamaan ja haalimaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s