2009 Prinz von Hessen Riesling Dachsfilet

 

Kuinka päheä voi viinipullon etiketti olla?

Dachsfiletin on hienoimpia, mitä itselläni on tullut eteen. Kumarran mitä nöyrimmiten sille markkinointiosaston sankarille, joka sai idean laittaa muuten niin perinteiseen etikettiin mäyrän, jolla on suussaan tämän satoja vuosia pitkän historian omaavan suvun vaakuna. Bravo!

Itse viini näyttää lasissa tyypillisen vaalean kellertävältä ja siinä on paljon pienenpieniä kuplia. Raikas tuoksu on hillitty, mutta antava, tarjoten sitrushedelmää, kiniiniä ja mineraalisuutta.

Suutuntumaltaan viini on runsaan suuntäytteinen ja hapokas. Kypsän hedelmän täytteistä konsentraatiota riittäisi muille jaettavaksi, makeutta ei juurikaan tunnu. Herkullinen makumaailma mukailee paljolti tuoksua, mutta lisänä siitä löytyy myös yrttejä ja runsaasti hiivaisuutta. Jälkimaku on huomattavan pitkä, mutta harmillisesti 13 % alkoholi tuntuu siinä hieman.

Dachsfilet on epäilemättä tuhdeimpia maistamiani kuivia Rieslingejä. Pahimpien moselilaisten trockenien skitsofreenista makumaailmaa sillä ei ole, mutta mistään täydellisestä harmoniasta ei voi puhua. Emmin viinin korkkaamisen kanssa näinkin aikaisessa vaiheessa, ja selvästikään epäilykset eivät olleet turhia. Hyvälaatuisia komponentteja viinistä löytyy rutkasti, mutta useampi vuosi makuuasennossa on paikallaan. Tällä erää viiniltä puuttuvat saksalaisten Rieslingien tärkeimmät ominaisuudet eli painottomuus ja drinkability.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s