2010 Suavia Soave Classico

 

Sinänsä harmitti hiljattain huomata Pieropanin mainion Soave Classicon poistuvan Alkosta, mutta koska en juurikaan osta samaa viiniä useampaan kertaan, onnistuin pyyhkimään kyyneleet melko nopeasti. Positiiviselta kantilta katsottuna kyseessä saattaisi olla jopa korkkaamiskelpoinen uutuus.

Väriltään Suavia on haalea, hieman vihertävän keltainen.

Tuoksu on miellyttävä: aromeissa löytyy sitruunaa, greippiä ja heinää, mutta ennen kaikkea alleviivaavimmat adjektiivit ovat freesi, puhdas ja hyvällä tapaa hieman hapan.

Jopa suoraan jääkaapista napattuna maku yllättää räjähtävällä sitrushedelmällään sekä viehättävällä mineraalisuudella. Suutuntuma on miellyttävän runsas ja tasapainoinen sekä huomattavan raikas ja energinen. Vaikka hedelmää löytyy rutkasti, on pääpointti kuitenkin viinin jämäkässä rakenteessa ja eloisuudessa. Rakennetta löytyy jopa niin paljon, että jonkun mielestä tämä rutikuiva viini saattaa olla liiankin tiukka sellaisenaan. Oikean ruuan kanssa Suavia on kuitenkin kova luu. Omalla kohdalla se toimi täydellisesti seesamkanan ja osterikastikkeen kera.

Tapojeni orjana tuskin ostaisin tätä puhtaasti omaan käyttöön toiste. Erittäin tyylikäs ja ruokaystävällinen Soave on kuitenkin kyseessä ja hyvä korvaaja Pieropanille, joskin tyylillisesti vähän eri sorttia. Tämä vinkku vahvistaa käsitystäni siitä, että Soave on yksi niistä harvoista italialaisista valkkarityyleistä, joka osuu omaan makuuni.

Advertisements

4 thoughts on “2010 Suavia Soave Classico

  1. Hyvin osuu arvostelu yksiin omien mieltymysteni kanssa; Pieropania koskevia kommentteja myöten.

    Viiniä kerran olen lasillisen maistanut ja pullollinen odottelee vielä kaapissa tulevaisuutta ja viinille sopivaa kokkailua. Yhden lasillisen perusteella tämä on kyllä mitä parhain korvaava tuote Pieropanin tilalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s