2010 Domaine Henry Pellé Menetou-Salon Morogues

Menetou-Salon on yksi niistä Loiren muista laadukkaita Sauvignon Blanceja tuottavista appellaatioista. Morogues on yksi alueella sijaitsevista kylistä. Henry Pellé’tä pidetään appellaation parhaana tuottajana.

Viinillä on yllätyksettömästi kalpean keltainen väri. Jälleen kerran on havaittavissa myös pieniä liikkumattomia kuplia.

Intensiivinen tuoksu on raikkaan kukkainen, tarjoten karviaista, mineraaleja, yrttejä ja sitrushedelmää.

Suussa on tarjolla tuttua tavaraa: valkoherukkaa, greippiä ja yrttisyyttä. Varsinkin yrttisyys on erityisen voimakasta. Hyvin kuiva suutuntuma on melko runsas, keskivaiheilla jopa öljyinen, ja siinä on havaittavissa viitteitä sakkakypsytyksestä. Odotetusti viinillä on todella voimakas happorakenne, joka johtaa lähes tanniiniseen, tiukan yrttiseen jälkimakuun ja antaa viinille hyvän nosteen. Maku on puhdas, tasapainoinen ja harmoninen, joskin voimakas yrttisyys ei varmaankaan ole kaikkien mieleen.

Kyseessä on melkoisen rodukas viini, jota en välttämättä haluaisi nauttia sellaisenaan. Toisaalta viini toimii loistavasti vaalean kalan ja vuohenjuuston kanssa. Varsin klassinen Loiren Sauvignon Blanc, joka ei kosiskele massoja saati pyytele anteeksi. Hyvä ostos 12 eurolla, ei jää kuuluisimmista naapureistaan jälkeen.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s