N.V. Henri Giraud Champagne Hommage à François Hemart Brut

 

Normaalista poiketen kuului tämän vuoden vappuaattona ohjelmaan kunnollisempaakin juotavaa. Avokin kokiessa uupumusta viikonloppuisen Englannissa vietetyn polttarireissun jäljiltä päädyimme viettämään alkuiltaa kotioloissa lohen, parsan, hollandaisen ja viljelijätuottaja-samppanjan kera.

Tavallisen vakiosamppanjasetin sijaan tämän kertainen viini oli Henri Giraud-nimisen tuottajan katalogin keskivälin tuote. Keskinkertaisesta juomasta ei kuitenkaan ole kyse, sillä 70 PN – 30 Chardonnay -koostumuksen omaava viini on tehty yksin omaan Aÿ:n Grand Cru-rypäleistä. Tämän lisäksi vin clair kypsyi kuusi kuukautta tammessa, mikä väistämättä jättää leimansa viiniin.

Viini on väriltään viehättävän tumman kultainen ja sillä on erittäin pienet kuplat.

Tuoksu on herkullisen upea: paahdettua omenaa, briossia sekä konjakkimaista tammea. Erityisesti viimeksi mainittu tekee tuoksusta todella tyylikkään.

Viinin kuohu on paksu, lempeä ja suuntäytteinen. Kehittynyt makuprofiili on selkeän Pinot-mainen: runsasta, kypsää omenaa, tuulahdus sitrushedelmää sekä tuoksusta tuttua konjakkimaista tammea. Suutuntuma on täyteläinen, kermaisen pehmeä ja hyvin viinimäinen. Viini tuo Bollinger Grande Annéen mieleen muutenkin kuin pakkauksen osalta, tosin se ei ole yhtä intensiivisen tiukkarakenteinen kuin kuuluisa vertailukohtansa nuorella iällä. Rakennetta tästäkin viinistä kuitenkin löytyy ja sen myötä ruokaystävällisyyttä.

Suoraan sanottuna tässä samppanjassa on kaikki kohdallaan. Se on helposti lähestyttävä, pitkä ja herkullinen, hedonistinen jopa. Ja mikä tasapaino! Sakanpoisto on tälle pullotteelle tehty vain vuoden päivät takaperin, mutta lisäkypsyttelylle ei mielestäni ole tarvetta. Viini on laadullisesti korkeaa tasoa, minkä lisäksi sen edustama tyylisuunta on erittäin lähellä sydäntäni. Todella tyylikäs kupliva, jolla on selkeä energiatasoja nostava vaikutus: aiemmista suunnitelmista poiketen olimme tunti ruokailun jälkeen jo virkeinä matkalla kohti kasarmikadun karkeloita…

Advertisements

6 thoughts on “N.V. Henri Giraud Champagne Hommage à François Hemart Brut

  1. Olispa! Oli nyt kuitenkin vaan taivaankappaleet siinä asennossa, että molemmilla tahoilla satuttiin nauttimaan tätä jaloa juomaa samalla hetkellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s