N.V. Veuve Fourny & Fils Champagne Brut 1er Cru Blanc de Blancs

 

Veuve Fournyn samppanjatalo on nimestään huolimatta huomattavasti enemmän sukua Larmandier-Bernierille kuin keltaiselle leskelle. L-B:n tapaan tämä viljelijätuottaja sijaitsee myöskin Vertus’ssa ja on niin ikään luonut maineensa laadusta tinkimättömillä terroir-viineillä. Côte des Blancissa kun ollaan on kyse siis rutikuivista viineistä, jotka paria poikkeusta lukuunottamatta tehdään puhtaasti Chardonnaysta.

Sinänsä merkityksettömänä faktana on pakko todeta, että tällä haalealla samppanjalla on todennäköisesti pienimmät näkemäni kuplat.

Puhtaan raikas tuoksu on klassista BdB:tä: omenaa, sitrusta, taikinaa sekä suolaista mineraalisuutta.

Pitkäkestoinen kuohu ei ole runsainta osastoa, mutta se on hyvin selkeäpiirteinen ja lempeä. Puhtaasta mausta löytyy taasen raikasta omenaa, sitrushedelmää ja voimakasta, kalkkista mineraalisuutta, muttei juurikaan kehittyneempiä piirteitä. Tyylillisesti kyseessä on herkkä, mutta hyvärakenteinen, tasapainoinen, fokusoitunut ja elegantti viini. Pitkän jälkimaun kohdalla tasapainoillaan hillityn ja liian hillityn välimaastossa, joskaan vetisyydestä ei voi puhua. Kuivuudesta huolimatta viini on helposti lähestyttävä.

Aiemmin blogissa noteerattu Larmandier-Bernierin vastaava tuote vie omissa kirjoissani voiton kotiin rehevämmällä hedelmällään ja paahtoleivällään. Etenkin nettikaupan naurettavan halvan hinnan (23 €) huomioon ottaen Fournyn versio on kuitenkin kelpo juoma ja mieleinen aperitiivi koska hyvänsä.

 

Tuottajasta:

http://www.peterliem.com/2008/02/champagne-veuve-fourny-fils-vertus.html

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s