2006 Casa Sant’Orsola Barbaresco I Siglati

 

Taasen saa jatkoa blogipostauksien sarja nimeltä ”Viinejä, jotka ostin hetken mielijohteesta ja jonka korkkaamisen suhteen en ole missään vaiheessa ollut kovin innoissani”. Harmikseni joudun toteamaan, että tämä kuvitteellinen kategoria tuskin koskaan tulee näkemään loppuaan.

Kyseessä on siis toinen Alkon viime aikojen kahdesta ”halpis-Barbarescosta”.  Se toinen, Giacosa Fratelli Barbaresco, tuli ja meni nopeasti, mutta tämä toinen löytyy tilausvalikoimasta. Hintaa viinillä on epäilyttävät 17 euroa ja risat, mikä ei anna syytä odottaa suurta viiniä. Sitä se ei myöskään ole, mutta ei myöskään täysin onneton esitys.

Tiilenpunainen viini on asiaankuuluvan ohut, mikä lupailee hyvää.

Tuoksu on varovaisen hillitty, mutta niin ikään tyylipuhdas. Karpaloa, mansikkaa, tervaa sekä nahkaa on siis helposti löydettävissä.

Suutuntuma on kevyempää osastoa, mutta kuivasta mausta löytyy rutkasti klassista punaista Nebbiolo-hedelmää sekä hiukan tervaa. Dekanterissa hengitellessä viini saa lisää lihaa luiden päälle, mutta neljän tunnin jälkeenkään kyseessä ei voi puhua millään mittarilla tuhdista viinistä saati tuhdista Nebbiolosta. Maku on puhdas, itse en onnistu siitä tammea tai muuta häiritsevää löytämään. Lopussa tanniinit nappaavat hyvän otteen, mutta aika pyöreät ja lempeät ne ovat alueen standardeilla mitattuna, tehden viinistä helposti nautittavan pienelläkin dekantoinnilla. Kokonaisuus on tasapainoinen ja jälkimaku puhdas ja kevyt.

Yllättäen viinistä on vaikeaa löytää vikoja tai ylilyöntejä, joita ei luulisi olevan täysin mahdotonta löytää bulkki-Barbarescosta (vrt. aiemmin blogissa noteeratut bulkki-Barolot). Toisaalta se on myöskin niin harmiton tapaus, että Langhe Nebbiolo olisi sille osuvampi luokitus. Makumaailma on melkoisen yksiulotteinen ja hiukan tylsähkö, ja rakenne ja energisyys ennen kaikkea eivät ole ison B:n velvoittamalla tasolla.

Alkon heikon tarjonnan huomioon ottaen I Siglati voi olla kelvollinen ostos sille, joka haluaa perehdytyksen Nebbiolon makumaailmaan ilman tammea tai muita käpälöintejä. Nebbiolo-fanin kannattaa kuitenkin käyttää rahansa johonkin muuhun.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s