2008 Château Bouscassé Madiran

En voi väittää tietäväni paljoa Madiranin alueesta ja sen viineistä. Viinien päärypäleenä toimii voimakkaista tanniineistaan tunnettu Tannat, joka joidenkin väittämien mukaan on syypää siihen, että alueen asukkaat elävät keskimääräistä ranskalaista pidempään. Mene ja tiedä, itse en tavoittele erityisen pitkää elämää, mutta tanniineista toki pidän.

Alueen johtava nimi on Alain Brumont, jonka kruununjalokivi on Château Montus. Mies kuitenkin pyörittää myös tämänkertaista Château Bouscasséa.

Kyseessä on 50 % Tannat – 26 % Cabernet S – 24 % Cabernet F -blendi. Kyseistä faktaa ei tarvitse hakea kaukaa, sillä pullon takaetikettiin on painettu melkoisen kattava tietoisku viinin valmistuksesta. Niin kovin epäranskalaista!

Viini on väriltään erittäin tumma ja syvä sinipunainen lukuunottamatta kirkkaanpunaisia reunoja.

Tuoksu elää jatkuvasti. Siitä löytyy muunmuassa kuivaa tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa, tervaa, grafiittia, multaa, mausteita ja tammea. Yhdellä hetkellä tuoksu vie Toscanaan, toisella Bordeaux’hon, eli kyseessä on ehdottomasti useamman nuuhkaisun arvoinen viini.

Suutuntuma on voimakas ja runsas, muttei raskas tai ylitse pursuava. Täyteläisyydestään huolimatta se on miellyttävän ilmava, kunnes huomattavat tanniinit iskevät ja kuivattavat suun sisäpinnat. Makuprofiili on aika primäärinen, sisältäen lähinnä viileää tummaa kirsikkaa sekä etenkin myöhemmässä vaiheessa lakritsaa. Tekstuuriltaan suutuntuma on melko kermainen.

Palasia löytyy jos jonkinmoisia, mutta silti homma ei täysin toimi. Maun keskivaiheilla hedelmä tuntuu kovin ohuelta, ja oikeastaan kautta linjan kokonaisuus tuntuu sekavalta ja epäyhtenäiseltä. Kypsyttely varmaan korjaa vikoja ja tuo harmoniaa, mutta ottaen huomioon kuinka kauan viini ehti dekanterissa olla, mitään kovin spesiaalia tuskin koskaan on luvassa. Siitäkin huolimatta Bouscassé toimi kohtuullisesti pihvin kyljessä ja nautin sen kiinnostavan eläväisestä tuoksusta, joten en jää muistelemaan pahalla.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s