2008 Domaines Schlumberger Riesling Les Princes Abbés

Dissattuani lukuisien viinintuottajien nettisivuja, on vaihteeksi mukava todeta alsacelaisen Schlumbergerin onnistuneen paremmin tällä saralla. Sivut ovat selkeät, helppokäyttöiset ja sisältörikkaat. Saitti tuntuu myös olevan ajan tasalla ja kaikista tuotteista löytyy erilliset infosivut eri vuosikerroille.

Les Princes Abbés Riesling on tuottajan perusmalliston tuote. Yllättäen 2008 on viinin viimeisin vuosikerta ja pullotettu vasta helmikuussa 2011. Tämä on sinänsä erikoista, että joiltain tuottajilta löytyy Alkosta jo vuosikerran 2011 perus-riesling.

Väriltään vinkku on keskivertoa runsaamman keltainen.

Tuoksu on intensiivinen, mutta miellyttävä ja raikas. Siitä löytyy pääosin sitruunaa ja greippiä sekä hiivan ja voin vivahteita.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja hiukan kermainen, vihjaillen sakkakypsytyksestä. Makuprofiili koostuu reilusta annoksesta kypsää sitrushedelmää ja viileää mineraalisuutta. Happoja löytyy hyvin, mutta ne eivät ole monen muun saman kategorian viinin tapaan alleviivatun terävät. Maku on hyvin kuiva, muttei runsaan hedelmän ansiosta hapan. Lopussa tuntuu hiukan lämpöä, mutta onneksi aivan alkoholisuuteen asti ei mennä. Kokonaisuus pysyy raikkaana, puhtaana ja helposti nautittavana.

Tuottajan sivujen mukaan 70 % tämän viinin rypäleistä tuli Grand Cru-tarhoilta. Mielestäni kyseessä on kuitenkin aika tyypillinen Alsacen kuivimman osaston perus-riesling vailla sen syvällisempiä ulottuvuuksia. Freesi ja miellyttävä viini, ja saanut epäilemättä positiivista pyöreyttä ja runsautta extravuosista.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s