N.V. Henriot Champagne Brut Souverain

 

Breaking news: tämä samppanja on väriltään haalean keltainen ja siinä on paljon hyvin pieniä kuplia.

Tuoksu on erittäin puhdas ja raikas. Siitä löytyy sitruunaa, murskattua simpukankuorta sekä hillityn tyylikästä vaniljaista paahtoleipää.

Kuohu on teräväpiirteinen, mutta erittäin lempeä, ja säilyy suussa hyvän tovin. Melko hedelmävetoisessa makuprofiilissa on raikasta, kypsää sitruunaa, hiukan omenaa, mineraaleja sekä taikinainen vivahde. Maku pysyy miellyttävän ryhdikkäänä kuohun kadottua. Keskitäyteläisellä viinillä on keskipitkä jälkimaku, mutta herkullisuudessa se ei jää puolitiehen. Juotavuus ja nautittavuus ovat hyvää tasoa, jopa viinin lämmetessä.

Tyylillisesti Henriot tuo ensimmäiseksi mieleen Chardonnayn dominanssin, koska maku on hedelmäisen raikas, puhdaspiirteinen ja elegantti. Alusta asti maun loppupuolella ilmenee kuitenkin tummempia, jopa marjaisuuteen vivahtavia piirteitä, ja viinin hengittäessä sen maku tuntuu menevän yhä enemmän tummempaan suuntaan. Jossain vaiheessa jopa tuoksuun tuntuu ilmaantuvan lievää marjaisuutta, mikä ei ole järin tavallista vaaleassa samppanjassa, mutta toimii tässä yhteydessä herkullisella tavalla. Tämänkaltainen kehittyminen lasissa on ehdottomasti omiaan lisäämään viinin kiinnostavuutta.

Kehittyneempiä vivahteita tai erityisen syvää makumaailmaa ei Henriot’lla ole tarjottavana, mutta kaikessa nuorekkuudessaan se on raikas, energinen ja tasapainoinen. Vaikka omat preferenssini painottuvat vahvasti rutikuivaan päin, on tällä viinillä dosagesta huolimatta erittäin kohtuullinen ryhti ja fokus. Aikas hyvä ison talon NV-samppis.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s