2005 Schloss Schönborn Riesling Beerenauslese

Lasissa nestemäistä kultaa.

Upean intensiivinen tuoksu tarjoaa sitruunaa, jalohometta, hunajaa ja palanutta sokeria.

Maultaan viini on hyvin nuorekas ja eläväinen. Makuprofiilista löytyy huomattavan freesiä ja herkullista, moniulotteista ja vivahteikasta sweet&sour-hedelmää sekä hunajaa. 210 gramman jäännössokerista huolimatta suutuntuma on fysiikan lakeja uhkaavan virtaviivainen ja fokusoitunut. Tasapainoinen jälkimaku on erittäin pitkä ja jättää hyvin kevyen ja autuaan fiiliksen.

Tämä on nyt sitten aivan eri tavaraa kuin taannoinen Darling Cellarsin jälkkäriviini. Jäännössokeria ei ikinä arvaisi näin korkeaksi, koska viinissä ei ole minkäänlaista raskauden tai tahmeuden tuntua. Kyseessä on jo sen osaston makea viini, joka on jälkkäri itsessään, eikä kaipaa mitään seuraukseen. Viinissä on niin tiukka noste, että sitä juo vaivatta lasillisen jos toisenkin. Kyllä ne saksalaiset osaa tämän lajin.

Vaikka viini on helposti lähestyttävä ja erittäin nautinnollinen nyt, jään hautomaan toista pulloani ja odottamaan innolla, kuinka se kehittyy seuraavan parin vuoden aikana. Tuottaja lupailee vielä parinkymmenen vuoden elinkaarta, mutta siitä potentiaalista tulee jäämään suurin osa hyödyntämättä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s