2010 Domaine La Soufrandise Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes

Tämänkertaisen viinin kanssa kyse ei ole ensitapaamisesta. Palttiarallaa vuosi takaperin korkkasin muistaakseni viinin 2008 vuosikerran. Syystä tai toisesta suurin osa viinistä jäi sillä istumalla juomatta ja päätyi yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä viini oli täysin kuollut: hapot olivat kadonneet ja hedelmääkin oli niukalti. Reippaasti yli puolet pullosta jouti viemäristä alas.

Koska en ole pitkävihainen tai liian pienen otannan perusteella johtopäätöksiä tekevä, päätin antaa viinille uuden mahdollisuuden. Vuosikerran pitäisi kai yleisesti olla ainakin 2008:a parempi, vaikka tuottajastahan se loppupeleissä on paljolti kiinni.

Viinin tuoksu on lempeä ja hillitty, tarjoten sitruunaa, Earl Grey-teetä ja selkeää, mutta harmitonta tammea.

Keskitäyteläinen, öljyinen suutuntuma sisältää kohtuulliset hapot ja viini ei täten tunnu raskaalta. Mausta löytyy sitruunaa, mineraaleja ja hiukan mausteista, mutta jälleen harmitonta tammisuutta, joka on hyvin integroitunut kokonaisuuteen. Tammisuus on tyyliltään aika kuivaa: viinissä ei ole jenkeille tai ausseille tyypillistä makeutta kerman tai toffeen muodossa. Jälkimaku on hiukan ohut, mutta puhdas. Viini futaa yrttisen uunilohen kanssa ihan mainiosti, ja on helposti nautittava.

Varsinaisia virheitä viinissä ei ole, mutta toisaalta se ei myöskään loista millään osa-alueella. Vanhojen köynnösten rypäleistä tehdyltä viiniltä pitäisi kai voida olettaa jonkinmoista intensiteettiä, mutta tämä viini ei ole kovin syvällinen, moniulotteinen tai edes rehellisen herkullinen. Kokonaisuus tuntuu ennemmin hyvin tehdyltä kuin erityisen hyvistä rypäleistä tehdyltä. Se kaikki mitä viinissä on, on hyvin tasapainossa ja ylilyönneiltä on vältytty. Hintaisekseen ihan ok kategoriansa edustaja, mutta ei enempää.

Advertisements

3 thoughts on “2010 Domaine La Soufrandise Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes

  1. Eihän tää ihan sinne Pouille-Fuissen kärkikahinoihin yllä, mutta sangen hyvä hinta/laatu-suhde burgundin valkoiseksi. Onneksi juuri tuli hommattua pari pulloa lisää samoilta huudeilta.

    • No sepä se, että ainakaan Alkosta ei juuri halvemmalla irtoa tässä kategoriassa kunnollista tavaraa. Kyllä tätä loppupeleissä ihan mielellään tinttasi, mutta en välttämättä toiste tule ostaneeksi.

      • Joo ei tällä hinnalla liian usein viitti juoda, mutta paikan päältä Fuissesta noita lähtee 12 eurolla ja vielä huomattavasti parempia kuin tää La Soufrandise.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s