2009 Weingut Graf von Kanitz Lorcher Pfaffenwies Riesling Kabinett trocken

Tiimin toisen jäsenen antibioottikuuri jatkuu yhä, mutta blogi on kuitenkin pidettävä aktiivisena. Koska arkena ei sovi humaltua, pitää käyttöviinin pysyä juomakelpoisena mahdollisimman monen päivän ajan ja sopia erilaisten ruokien kanssa nautittavaksi. Who you gonna call? Riesling.

Pari kuukautta takaperin olin hankkinut monopolilta naurettavan korkean ja nuoren pullon Rheingaun luomuviljeltyä kuivaa, jota olin ajatellut tovin säilöä. Viini kuitenkin sopi oletettavasti tämänkertaisiin tarkoitusperiin liian hyvin, joten suunnitelmiin oli tultava muutos.

Odotukset pitivät liiankin hyvin kutinsa, sillä korkkaamisen jälkeen viini ei ollut mikään mieluisa tuttavuus. Tuoksu oli todella runsas ja siitä löytyi ties mitä eri hedelmää, mutta kokonaisuutta ympäröi (ja hedelmää tukahduttaa) todella voimakas petrolin ja kumin suojakilpi. Myös maku oli kaikessa runsaudessaan hermostunut ja epätasapainoinen.

Seuraavana päivänä kaikki oli jo toisin. Virhearomit olivat kadonneet tuoksusta, joka oli nyt varsin miellyttävä ja syvä, tarjoten sitrushedelmää, omenaa, karambolaa ja kermaista hiivaisuutta.

Runsas suutuntuma sisältää hyvin voimakkaan ja eloisan happorakenteen. Kuivuudesta huolimatta rehevä ja konsentroitunut maku ei tunnu raskaalta tai kömpelöltä. Maussa on paljon sitruunaa, greippiä ja vihreää omenaa, mutta se on myös hyvin mineraalinen. Jälkimaku on erittäin pitkä ja puhdas.

Kyseessä on voimakas, mutta tasapainoinen ja tyylipuhdas saksalainen riesling. Kaukana kevyen elegantista moselilaisesta, mutta yhtä kaikki hyvä viini. Potentiaalia kypsyttelylle olisi varmasti ollut, koska viini on kolmantenakin päivänä yhä todella hyvässä vedossa ja tuonut esille aivan uusia vivahteita. Vajaan 20 euron hinta on aika lailla kohdillaan, mutta viini on näköjään sittemmin poistunut valikoimista.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s