2010 Weingut Steininger Riesling

Hintalaatusuhde on puhkikulunut termi viineistä puhuessa, mutta rantautuessaan Alkoon pari vuotta sitten itävaltalainen Steininger Riesling oli joitain senttejä yli kympin hintaisena lyömätön ostos. Sittemmin hinta on noussut puolellatoista eurolla, mikä ei vieläkään ole sinänsä paha, jos sitä vertaa muihin eurooppalaisiin kilpakumppaneihin.

Viini näyttää lasissa tasan siltä, miltä nuori, kuiva riesling yleensä näyttää. Hailakan kellertävältä siis.

Tuoksu on todella runsas ja freesi, tarjoten sitrushedelmää, vesimelonia, päärynää, mineraaleja ja pientä hiivaisuutta. Osaset eivät kuitenkaan tunnu erillisiltä, vaan ne muodostavat yhden vaikuttavan kokonaisuuden.

Suutuntumaltaan viini on keskitäyteläinen, ja sen runsasta konsentraatiota tukee hyvä happorakenne. Vaikka maku on hyvin kuiva se ei tunnu aggressiiviselta tai ohuelta kiitos runsaan, raikkaan hedelmän. Makupaletista irtoaa limettiä, omenaa, päärynää ja mineraalisuutta, sekä jälkimausta myös pientä mausteisuutta.

Reilusta konsentraatiosta huolimatta viini on linjakkaan kevyt. Maku on alusta loppuun puhdas ja tasapainoinen ja muodostaa saumattoman jatkumon aina jälkimakuun asti, jossa tuntuu hiukan miellyttävää kirpeyttä. Kuivuudesta ja hyvistä hapoista huolimatta Steininger on todella helposti lähestyttävä ja sitä juo ilokseen jopa sellaisenaan. Yleensä pitäydyn terassilla oluessa tai olosuhteiden vaatiessa samppanjassa, mutta tätä voisin kuvitella litkiväni kuumana kesäpäivänä ulkona. Kyseessä on ehdottomasti nykyiselläkin hinnalla todella hyvä ostos.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s