2009 Domaine Louis Cheze St. Joseph Cuvée Ro-Rée

Oh! It is a bold challenge, these are steepy hills, yet I long for ordeals.

Such a beautiful craft where hard work and humility are de rigeur, these great terroirs are there, and are revealed only by man’s work.

The respect of the wine, a particular winemaking for each parcel, a specific growth for each wine style.

That is the winegrower’s philosophy that I make mine every day.

Louis Cheze

Kyllä, tuottajan nettisivuilla silmille aukeava teksti on todennäköisesti tuotettu Google translatorin avustuksella. Viesti menee kuitenkin perille: nyt ei ole asialla iso korporaatio, vaan maanviljelijä, joka viljelee itse rypäleensä ja tiedostaa viinien syntyvän palstoilla, ei tuotantolaitoksessa. Kysymys kuuluukin, onko tämä vielä tae hyvästä viinistä?

Väriltään viini on huomattavan tumma, eikä siitä juurikaan näe läpi.

Tuoksu on aikalailla tyypillistä maskuliinista pohjoista Rhônea: tummaa marjaa, suolalihaa, savua, verta sekä hiukan paahteista tammea.

Suutuntumaltaan viini on täyteläinen, mehevä ja voimakas. Makuprofiilissa on paljon tummaa, kuivaa ja kirkasta tummaa marjaa sekä hiukan mineraalisuutta, vihreitä oliiveja ja rautaa. Tanniinit ovat pyöreät, mutta kuivattavat suuta mukavasti, ja kohtuullinen hapokkuus kannattelee konsentraatiota vaivatta. Suutuntuma on hiukan kermainen. Jälkimaku ei ole kovin pitkä, mutta muuten viini on alueensa mainio edustaja.

Muutaman euron päälle kympin hintaan ei ranskalaiselta Syrah’lta voi kauheasti enempää toivoa. Ro-Rée on miellyttävän kuiva, tasapainoinen ja mukavan kepeä, melko runsaasta konsentraatiosta huolimatta. Saman hintaluokan aussiserkkujen yleisimmät viat eli alkoholisuus, mausteinen tammi ja hillomaisuus ovat kaukana poissa. Kyseessä ei ole maailman syvällisin viini, mutta hyvin tehty, herkullinen ja ruokaystävällinen se kyllä on.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s