2008 Maison Nicolas Perrin St. Joseph

Jay-Z:n ja R. Kellyn The Best of Both Worlds-levyn hengessä pohjoisen Rhônen mahtilafkan Paul Jaboulet Aînén Nicolas Jaboulet päätti yhdessä Beaucastelista tuttujen Perrinin veljeksien kanssa laittaa pystyyn kollaboraation vuonna 2009. Homman nimi oli selkeä: tuottaa négociant-pohjalta laatuviinejä pohjoisen Rhônen tärkeimmissä appellaatioissa.

Viinit ostetaan suoraan tynnyreissä luotetuilta viljelijöiltä, ja sekoitetaan ja kypsytetään Perrinien kellareissa. Homma on vasta aluillaan, mutta toistaiseksi kauppojen hyllyille on ehtinyt punaisista parit hassut vuosikerrat kaikkia appellaatioita pois lukien Cornas, ja valkoisista Condrieu ja Hermitage. Tällä kertaa kokeiluun päätyi St. Joseph heikohkoa vuosikertaa 2008.

Väriltään viini on tummanpunainen, mutta ei kovinkaan paksu.

Tuoksusta löytyy kirkasta punaista kirsikkaa, toffeemaista tammea  ja hiukan savua.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja sen runkona toimii kohtuulliset, suuta kuivattavat tanniinit. Makuprofiilista irtoaa kypsää punaista kirsikkaa sekä karpaloa. Maku on mehevä ja freesi, ja sillä on hyvä noste. Maku jatkuu melko pitkään ja on kautta linjan miellyttävä ja tasapainoinen.

Viinistä löytyy hiukan rodukkuutta, mutta rakenne ja jossain määrin ehkä myös konsentraatio jättävät toivomisen varaa. Myös pohjoisen Rhônen klassiset lihaisat piirteet loistavat poissaolollaan. Varsinaisia vikoja ei ole, muttei myöskään syvyyttä, ja viini on hiukan liian simppeli. Toisaalta viinin drinkability on sitten todella kovaa luokkaa kiitos hyvien happojen, puhdaspiirteisyyden ja linjakkuuden.

Näin isoilta nimiltä tästä appellaatiosta on lupa odottaa huomattavasti enemmän. Viini kuitenkin tuntuu kautta linjan hyvin tehdyltä, joten epäilemättä tuottajalle on pakko antaa vielä mahdollisuus. Kenties jo vuosikerran 2009 versiosta löytyy enemmän täytettä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s