2008 Brancaia Tre Toscana IGT

Tämä Toscanan kolmen eri alueen rypäleistä koottu halpa Sangiovese-Cabernet S-Merlot-blendi päätyi pöytäämme kotitekoisten hampurilaisten seuraksi. Viini jäi kuitenkin ruokaillessa täysin taka-alalle ja kuin huomaamatta iski aivan jumalaton ruokaähky, joten jäljellä olevat vinkut säästyivät seuraavalle päivälle. Ainoat muistikuvat viinistä ensimmäisenä päivänä ovat, että kovin pehmeältä, runsaan marjaiselta ja helpolta se maistui.

Note to self: kotihampurilaiset täyttävät moninkertaisesti mäkkärin purilaisten verran, ja jopa kaksi voi olla liikaa.

Toisena päivänä vinkku joka tapauksessa näytti perusgeneeriseltä nuorelta, modernilta vinkulta: melko syvä ja tumma sinipunainen väri.

Tuoksun osalta viini tarjoaa paljon: hilloista luumua, tummaa kirsikkaa, savua, hiukan nahkaa ja jopa vähän tallinnurkan löyhkää. Lisäksi tuoksu tuntuu olevan erilainen joka nuuhkaisulla. Tästä ei voi olla pitämättä.

Keskitäyteläisessä maussa on paljon mehukasta marjaisuutta, kunnes lopussa tanniinit hyökkäävät ja kuivaavat suun. Makuprofiili on nyt jo tutumpaa Toscanaa: punaista hapankirsikkaa ja kuivaa tammea. Sama kuiva tammi korostuu vielä hiukan enemmän maun loppuosassa. Kohtuullisten happojen ansiosta viini ei tunnu raskaalta. Sen verran happoja  ja tanniineja on, että ei viinistä kauheesti kiksejä sellaisenaan juotuna saa.

Viini on siinä määrin muuttunut vuorokauden aikana, että voisi hyvinkin päätellä Sangiovesen vahvistaneen otettaan. Silti minkäänlaista puhdasta Sangiovese-kokemusta ei tässä ole tarjolla, ja viinin parhaaksi puoleksi jää ehdottomasti sen tuoksu toisena päivänä. Kokonaisuutena TRE on ihan kohtuullisen kulauteltava viini, se vain on makumaailmaltaan hiukan persoonaton ja epäfreesi. Tiedä sitten, miten Merlot’n lisääminen viiniin on auttanut näiden asioiden suhteen.

Advertisements

2 thoughts on “2008 Brancaia Tre Toscana IGT

  1. Ite joskus aikaisemmin ton 2007 kanssa melkein hermostuin kun se seisoi dekantterissa 7h ja edelleen kiristi suuta kuin juuri pullotettu barolo. Mene ja tiedä pehmeneekö tanniinit ajan myötä vai kerkeekö hedelmä kadota kokonaan ennen kuin ne kerkeävät pehmentyä tarpeeksi.

    • Melkoista vuosikertavaihtelua sitten, oli syyllinen mikä tahansa. 2008 ei kyllä ollut mitenkään järisyttävän tanniininen. En sitten tiedä mitä tuottajalla on ollut tämän viinin suhteen mielessä, koska synteettinen korkki ei oikein tue ajatusta pitkää kypsytykseen tarkoitetusta viinistä. Joka tapauksessa ei ollut niin mielenkiintoinen tapaus, että kiinnostaisi toiste ostaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s