2007 Dopff & Irion Riesling Les Murailles

Alkon normivalikoiman rieslingit enemmän tai vähemmän läpi kolunneena päädyin ottamaan kokeiluun yhden tilausvalikoiman puolelta. Useimmiten viinien hinnoissa tuppaa olemaan pikkaisen enemmän ilmaa tilausvalikoimassa kuin normivalikoimassa, mutta tämä on hyväksyttävä, kun mieli tekee maistaa uusia juttuja.

Aivan kuin millä tahansa alueella missä tahansa maassa, Alsacessakin tuottaja on tärkeässä roolissa. Grand Cru-luokitus toki on olemassa, mutta en ole toistaiseksi kokenut tätä absoluuttiseksi laadun takeeksi, kyseisten viinien hintojen liikkuvan välillä 12-50 € tuottajasta riippuen. Osa tuottajista ei edes lätkäise luokitusta etikettiin, vaikka pullon sisältämä litku sen mahdollistaisi.

Kahdenkymmenen euron hujakoilla olisi tarjolla ollut tilausvalikoimassa pariakin GC-rieslingiä, mutta päädyin kuitenkin luokittelemattomaan viiniin tällä kertaa. Onpahan suunta ylöspäin (hinnan suhteen) vastaisuudessa.

Tuoksu on mainio: hapahkoa omenaa, greippiä, valkoisia kukkia, hiivaa ja mineraalisuutta.

Kevyehkö maku on raikas ja tasapainoinen, aina smoothia lopetusta myöten. Makumaailma on hyvällä tapaa hillitty, mutta siitä löytyy kuitenkin selkeää sitrusta, greippiä ja mineraalisuutta. Happoja löytyy riittämiin, joskaan viiniä ei ehkä varsinaisesti voi kutsua teräksiseksi monien saksalaisten kilpailijoiden tapaan. Maku on hyvin kuiva, ja pelittää hyvin niin nieriän kuin brie-juustonkin kanssa.

Jääkaappikylmänä viini toimii mielestäni varsin hyvin, mutta lämpötilan noustessa maun loppuosassa alkaa tuntua alkoholi, vaikka prosentteja löytyy vain 12. Maku muistuttaa itse asiassa kovin paljon edullisempia Rheingaun rieslingejä (vrt. Prinz von Hessenin tuotokset, etenkin halpa perus-trocken), mikä toki asettaa viinin hinnan vähän negatiiviseen valoon.

Kyseessä on täysin kelvollinen kuiva riesling, joskin kevyemmän puoleinen. Ongelmana on lähinnä, että viini ei tarjoa mitään spesiaalia, eikä pärjää saman hintaluokan Bründlmayerin Steinmasselille tai Gisselbrechtin Muenchbergille. Istuisi kylläkin hyvin sinne 11-13 euron rieslingien joukkoon, joten tilausvalikoimalisän tiedostaen en valita liikaa.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s