N.V. Fleury Pere & Fils Champagne Fleur de l’Europe

Alkon samppanjavalikoima elää hitaasti. Uusia tuotteita tulee harvakseltaan, kiinnostavia uutuuksia sitäkin harvemmin. Selvähän se, että esimerkiksi harvalla viljelijätuottajalla riittää volyymia myytäväksi koko maan kattavan ketjun valikoimaan. Suurin osa valikoimasta onkin yhä suurien tuottajien tylsähköjä perussamppanjoita. Toistaiseksi uusia makuja etsivä on joutunut maksamaan extraa ostamalla herkkujaan tilausvalikoimasta.

Koinkin äärimmäisen positiivisen yllätyksen, kun hiljattain uutuuksien joukosta löytyi pienemmän tuottajan Demeter-sertifioidusti biodynaaminen samppis. Eikä kyseessä ole mikään geneerinen kolmen lajikkeen minimikypsytyksellä tuotettu mimosapohja, vaan kokonaista seitsemän vuotta sakkojen kanssa kypsynyt 90%-10% Pinot Noir-Chardonnay sekoite. Vielä kun otetaan huomioon kohtuullisen alhainen 35 € hinta, on kyseessä paperilla selvä voittaja.

Viini on väriltään huomattavan runsaan kellertävä.

Tuoksu on upea: kypsää sitruunaa, hunajaa, briossia, pähkinää sekä jopa hillomaista omenaa. Pelkästään viinin tuoksuttelusta saa jo uskomattomia kiksejä.

Runsas ja terävä kuohu täyttää suun pitkäksi aikaa. Mausta löytyy paljon omenaa ja briossia, muistuttaen jopa jonkinmoista herkullista omenaleivonnaista. Maku on runsaudestaan huolimatta erittäin kuiva ja intensiivinen, ja sitä siivittää todella terhakka hapokkuus. Äärimmäisen hedonistista, tuhtia tavaraa, jota ei voi kyllin sanoin kuvailla.

Samppanjaa ei selkeästikään ole kypsytelty pelkästään kypsyttelyn ilosta, vaan kyseessä on selkeästikin laadukas viini, jonka rakenne mahdollistaa vielä pitkän elinkaaren. Maku on tosiaankin todella kaukana jostakin hedelmäisestä ja kevyestä kesäpäivän janojuomasta.

Elämys sellaisenaan, varmasti hyvää myös astetta runsaampien ruokien kanssa. Hinta on mielestäni millä tahansa standardeilla käsittämättömän alhainen siihen nähden, kuinka laadukas ja kypsä viini on kyseessä. Pakko ostaa toistekin.

Advertisements

3 thoughts on “N.V. Fleury Pere & Fils Champagne Fleur de l’Europe

  1. Nytpä kokeilin, ja en pettynyt. Blogista voi lukaista tarkemmin. Melko samanlaiset olivat meidän kommentit joskin itse koin hapokkuuden hieman kevyemmäksi. Tosin ehkä vahva hedelmäisyys onnistuu huijaamaan minua vain luulemaan niin. Huippua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s