2008 Rocca delle Macìe Chianti Classico Tenuta Sant’Alfonso

Chilli viikonloppuilta, lihapullia tomaattikastikkeessa ja Chianti Classico.

Nuff said.

14 % alkoholi enteilee pahaa ja suhteellisen syvä, tummansininen väri on samoilla linjoilla.

Tuoksua dominoi kermapäällysteinen tumma kirsikka, mutta siitä löytyy myös nahkaa, lakritsia ja tammea.

Suutuntuma on jossain keskitäyteläisen ja täyteläisen välimaastossa, sisältäen suuta kuivattavia tanniineja ja mainion hapokkuuden. Mausta löytyy runsaasti kypsää, jopa hiukan karkkimaisen puolelle menevää tummaa kirsikkaa sekä lakritsaa. Alkoholi tuntuu hieman maun lopussa, mutta ei häiritsevästi. Kaiken kaikkiaan maku on suuntäytteisen mehevä, mutta silti miellyttävän kuiva.

Viini on ehkä hiukan liian ”iso” omaan makuun, mutta toimi lihapullien kanssa odotetun mainiosti. Hiukan yllättäen kyseessä on 100 % sangiovese, vaikka runsas maku saattaisi viitata kenties jopa merlot’n suuntaan. Toisaalta valmistajan sivuilla puhutaan tiettyjen erityisten kloonien käytöstä, joka johtaisi normaalia suurempaan konsentraatioon. Mene ja tiedä, itse olisin tälläkin kertaa preferoinut vähän kevyempää kokonaisuutta ja puhtaampaa hedelmää.

Tuottaja suosittelee viinin kanssa nautittavaksi The Rootsin The Seed-biisiä, mitä oli toki pakko testata jälkiruuaksi. En kokenut suurempia ahaa-elämyksiä, mutta enpä olekaan Pekka Suorsa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s