2009 Marc Brédif Chinon

Kuivaa, tanniinista ja nahkaista.

Näin kuului avokin vastaus kysyessäni toiveita lauantai-illan pihvipunkun suhteen. Kaiken taloudessamme kulutetun Sangiovesen ja Riojan jälkeen tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä, mutta silti nämä sanat lämmittivät sydäntäni. Ainakin tiedän muuttaneeni pysyvästi yhden ihmisen viinitottumuksia (uskoakseni parempaan suuntaan).

Jostain syystä mieleni ei tehnyt kajota viinikaapin sisältöön. Tutkailtuani tovin Alkon jo kovin tuttuja Toscana- ja Rioja-valikoimia, johti tieni ranskalaisten pariin. Hienon viinivideobloggaajan uransa vastikään päättäneen Gary Vaynerchukin yksi lempialueita on Loiren Chinon. Tämä 100% Cabernet Franc-viinejä tuottava alue on Alkossa hienosti edustettuna yhden tuotteen voimin. Alkon tuotekuvauksen termi ”keskitäyteläinen” mietitytti, mutta päädyin läpsäisemään itseäni kasvoille ja muistuttamaan, että verinen pihvi ei kaipaa viiniltä tajutonta konsentraatiota vaan juurikin terhakoita tanniineja. Koin outoa tyydytystä ostaessa totaalisen epäcoolin vinkkualueen tuotteen.

Vinkku on väriltään tumman sinipunainen.

Erittäin kuiva tuoksu tarjoaa tummaa kirsikkaa ja mustaviinimarjaa.

Vahvaa suutuntumaa hallitsevat napakat tanniinit ja eläväinen hapokkuus. Miellyttävän kuivasta mausta löytyy hapanta, mutta freesiä tummaa kirsikkaa sekä karpaloa. Maku on mainiosti tasapainossa ja lopetus on saumattoman tasainen.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on suhteellisen yksinkertainen, mutta rakenteeltaan moitteeton ja erittäin nautinnollinen punkku. Vinkku suorastaan huutaa ruokaa, ja muodostaa täydellisen liiton punertavan entrecôten kanssa. Kolme tähteä Viinistä viiniin-kirjassa on melkoinen ihme, koska tätä viiniä ei ainakaan tässä vaiheessa mielestäni kuuluisi missään nimessä nauttia ilman purtavaa. Toisaalta jos kyseisen kirjan tekijät maistelisivat viinit ruokien kanssa, sijoittuisi tämä viini epäilemättä korkealle pisteytyksessä.

16 € on pari euroa enemmän kuin vielä jokin aika sitten, mutta silti puhtaista ruokaviineistä puhuttaessa Marc Brédifin vinkku on hintansa väärti. Toki kyseessä on karu, riisuttu viini, joka voi helposti tulla väärin ymmärretyksi. Propsit kuitenkin Vaynerchukille toistuvasta hehkutuksesta, joka sai minutkin vihdoin tarttumaan Chinoniin.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s