2008 Feudi di San Gregorio Aglianico Rubrato Campania IGT

Vuoden päivät omistettuani loistavan Aglio & Olio-pastakirjan tajusin sivuuttaneeni täysin pastoista ehkä klassisimman, tagliatelle al ragùn eli kansankielellä spaghetti bolognesen. Itseasiassa tajusin sivuuttaneeni kyseisen ruuan valmistuksen koko elämäni ajan, lukuunottamatta kaupan valmiskastikkeita. Tämä vahinko oli korjattava ASAP.

Kirjan ohjeiden mukainen, oletettavasti autenttinen versio ruuasta sisältää vähän tai ei ollenkaan kermaa, ollen varsin kuiva (mutta samalla maukas ja mehukas) ja tomaattinen. Ensimmäisenä tulisi mieleen korkata toscanalaista, mutta ainoat sangioveset kaapissa ovat selkeästi tuhdimpaa ja tammisempaa osastoa. Kuivaa ja kirsikkaista punkeroa syntyy myös Aglianico-rypäleestä, joten kaapista valikoitui jo hyväksi todetun Feudi di San Gregorion Rubrato. Kerran aiemmin olen koittanut yhdistää aglianicoa huonolla menestyksellä pihviin, joten nyt tarjoutui hyvä tilaisuus parempaan viiniruokakomboon.

Vinkku on väriltään nuorekkaan tumman sinipunainen, päästäen vain snadisti valoa läpi.

Nollailmaamisella tuoksu tarjoaa lähinnä tummaa kirsikkaa ja lakritsaa.

Suutuntuma on jotain keskitäyteläisen ja täyteläisen välimaastosta, lähempänä ehkä jälkimmäistä. Makupaletissa löytyy kirkasta tummaa kirsikkaa sekä karhunvatukkaa. Odotetusti maku on kuiva, ja happorakenne on todella napakka. Tasapainoinen maku päättyy puhtaaseen, miellyttävään lopetukseen. Kokonaisuus on samettinen, eloisa ja mehukas, muttei mehumainen.

Viini ei ole käynyt lainkaan tammitynnyrissä, ja tuottaja ansaitsee tästä hatunnoston. Näin kirkasta ja puhdasta marjaa en muista hetkeen italialaisessa punkussa maistaneeni. Naurettavan halpaan 8,95 € hintaan superiore.de:stä irronnut viini on sekä viime aikojen parhaita hintalaatusuhteita, että positiivisimpia yllätyksiä. Loistavasti onnistunut pasta sai vinkusta arvoisensa kumppanin. Ei sillä, että reseptissä olisi juuri ollut tyrimisen varaa. Onneksi kaapista löytyy vielä toinen pullo, mutta tästä voisi helposti tulla jopa meidän taloutemme vino della casa. Grazie.

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s